Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
30. júna 2021, 14:11
Čas čítania 0:55
Kamila Šebestová TASR

Vladimír Putin je zaočkovaný Sputnikom V. Prezradil to v televíznej relácii

NEWS OČKOVANIE VLADIMIR PUTIN
Uložiť Uložené

Nie je však zástancom povinného očkovania.

Ruský prezident dnes prezradil, že dostal začiatkom tohto roka vakcínu Sputnik V. Zároveň zdôraznil, že je proti povinnému očkovaniu.

V televíznom programe Priama linka s Vladimirom Putinom prezident divákom objasnil, prečo sa dal zaočkovať. „Vychádzal som z toho, že musím byť chránený čo najdlhšie, a rozhodol som sa, že si dám Sputnik V,“ vysvetlil Putin.

Dodal, že vo februári boli v obehu dve vakcíny – EpiVacCorona z výskumného centra VECTOR v Novosibirsku a Sputnik V. Podľa ruského prezidenta sú obe vakcíny dobré. 

„Vďaka Bohu v Rusku po očkovaní neboli hlásené nijaké tragické situácie, ako napríklad po použití vakcín od spoločností Astrazeneca alebo Pfizer,“ neodpustil si poznámku.

V Rusku bolo podľa neho zaočkovaných už 23 miliónov ľudí. Povinné očkovanie momentálne v Rusku prebieha pre niektoré skupiny obyvateľstva. Ruský prezident v televíznom programe vysvetlil, že pri očkovaní treba prihliadať na zákon týkajúci sa imunitnej ochrany obyvateľstva. 

„Druhý článok tohto zákona hovorí, že v prípade zvýšenia počtu prípadov a v prípade epidémie v určitých regiónoch Ruska majú regionálni lídri po odporúčaní zo strany hygienikov právo zaviesť povinné očkovanie pre určité skupiny občanov, najmä z rizikových skupín,“ tvrdí Putin. Ruský prezident dodal, že hroziť prepustením z práce nezaočkovaným zamestnancom je podľa neho nezákonné. 

Odporúčané
Vyskúšala som bota, ktorý mi pomohol vybrať kandidáta v ruských voľbách. Radšej než voliť Putina mi poradil znehodnotiť lístok Vyskúšala som bota, ktorý mi pomohol vybrať kandidáta v ruských voľbách. Radšej než voliť Putina mi poradil znehodnotiť lístok 15. marca 2024, 13:47

Vakcína Sputnik V má podľa jej výrobcov 92-percentnú účinnosť voči variantu koronavírusu s názvom delta. Vedci to vypočítali na základe údajov z lekárskej dokumentácie a záznamov z očkovania. V Rusku však stále pribúdajú obete koronavírusu, za posledných 24 hodín hlásia rekordných 669 úmrtí.

Odporúčané
Aktualizované: Nový cestovateľský semafor: bez očkovania natvrdo na 14 dní do karantény, s očkovaním slobodný návrat z dovolenky Aktualizované: Nový cestovateľský semafor: bez očkovania natvrdo na 14 dní do karantény, s očkovaním slobodný návrat z dovolenky 30. júna 2021, 12:41
Domov
Zdieľať
Diskusia