Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
3. júla 2021, 14:29
Čas čítania 6:52
Adam Novosad

Týchto 5 lákavých dovolenkových destinácií vieš navštíviť za menej ako 300 eur na päť dní

ZAUJÍMAVOSTI CESTOVANIE KAM NA DOVOLENKU
Uložiť Uložené

Pandémia opäť v lete ustupuje, a tak sa začína cestovná horúčka. Kam sa môžeš vybrať za rozumné peniaze, ak chceš ležať na pláži aj objavovať mesto?

Už ťa nebaví sedieť doma, minulé leto si precestoval polovicu Slovenska pre pandémiu a najradšej by si už konečne vypadol vyčistiť si hlavu niekam k moru do zahraničia? Tieto pocity zrejme momentálne prežíva väčšina mladých aj starých obyvateľov Slovenska, a tak pokukujú po rôznych letenkách, zájazdoch a výletoch, ktoré by si mohli po poslednom roku a pol dopriať.

Cestovanie v dnešnej dobe nie je také jednoduché ako kedysi, ale ak máš za sebou obidve dávky vakcíny alebo ti nebude prekážať zopár dní karantény po návrate domov, tak existuje množstvo zaujímavých destinácií, ktoré môžeš navštíviť za rozumnú cenu.

Odporúčané
Na Azorských ostrovoch ma ubytovanie stojí 250 € mesačne, hovorí cestovateľ Chovi, ktorý pred koronou ušiel do exotiky (Rozhovor) Na Azorských ostrovoch ma ubytovanie stojí 250 € mesačne, hovorí cestovateľ Chovi, ktorý pred koronou ušiel do exotiky (Rozhovor) 16. februára 2021, 14:36

Netreba pritom siahnuť príliš hlboko do vrecka, pretože ak od svojej dovolenky pri mori nevyžaduješ exkluzivitu a luxus, za pár stoviek vieš vybaviť letenky, ubytovanie aj život a stravovanie priamo na mieste. A možno ti ešte aj niečo ostane. My sme sa preto poobzerali po destináciách, ktoré by si na 5 dní vedel navštíviť za menej ako 300 eur.

V cene 300 eur je zahrnutá letenka prevažne z Viedne, kde je ponuka letov v blízkosti Slovenska rozhodne najbohatšia, ubytovanie vo veľmi dobre hodnotenom ubytovaní, či už cez Booking, alebo Airbnb, ale aj zopár obedov, večerí, káv a pív. Pre bežného cestovateľa sú práve tieto ceny zrejme najsmerodajnejšie, aby vedel, či síce za letenku zaplatí pár eur, ale ceny v reštauráciách ho potom dorazia.

V tomto článku si prečítaš:
  • Koľko zaplatíš za ubytovanie v Bari, ktoré sa stáva čoraz populárnejším.
  • Aké ceny môžeš očakávať v talianskych reštauráciách.
  • Kde nájdeš ideálnu kombináciu pláže aj spoznávania mesta.
  • Kam sa oplatí letieť na vlastnú päsť do Bulharska.
  • Ktoré mesto Severného Macedónska je lacným hitom pre mladých ľudí.
  • Koľko peňazí ti v týchto mestách zostane po zaplatení letenky a ubytovania.

Bari, Taliansko

Úvodnou a možno aktuálne najkomerčnejšou destináciou je talianske Bari. Metropola regiónu Apúlia sa v posledných rokoch stáva čoraz populárnejším cieľom dovolenkárov z nášho okolia, k čomu prispeli najmä lacné letenky z viedenského letiska.

Odporúčané
Dopraj si bohémsky wellness a zaži dokonalý oddych. Vychutnáš si ho len pár kilometrov od Bratislavy Dopraj si bohémsky wellness a zaži dokonalý oddych. Vychutnáš si ho len pár kilometrov od Bratislavy 12. apríla 2024, 11:30

Za letenky na päťdňový výlet v júli či auguste od leteckej spoločnosti Ryanair zaplatíš od 40 do 70 eur, ale veľmi bude záležať na tom, či trafíš lacnejší dátum alebo vychytáš akciu – v tom prípade môže cena klesnúť ešte nižšie.

Zo všetkých vybraných destinácií sú ceny v Bari zrejme najvyššie, ale ak nechceš experimentovať a radšej stavíš na overené Taliansko, tak si musíš byť vedomý, že nebudeš hodovať za najnižšie ceny.

Solídne hodnotený apartmán vyjde dvojicu na zhruba 300 eur za 5 nocí. Spolu s letenkou sme teda zatiaľ na cene okolo 200 eur na osobu. 

 
 
 
Zobrazit příspěvek na Instagramu
 
 
 

Příspěvek sdílený LE MERAVIGLIE PUGLIESI (@pugliaphotos_)

A koľko si Taliani účtujú za svoje služby? Nie je to tragédia, ale nemôžeš čakať, že ceny hlboko podlezú napríklad tie v Bratislave. Za pol litra čapovaného piva v reštaurácii si vypýtajú okolo 3 eur, za večeru v reštaurácii strednej triedy zase priemerne okolo 15 eur, ale vieš sa chutne najesť aj za menej ako 10 eur na osobu. Záležať už bude len na tvojich preferenciách a pocite, či ideš na dovolenke oplieskať peniaze.

Spočítané a podčiarknuté: na 5 dní dovolenky ti na jedlo a pitie zostane okolo 100 eur, ale z tohto rozpočtu ti možno pár eur zhltne doprava autobusom či návšteva atrakcie. Ak však na večeru nepotrebuješ päť dní v kuse jedávať najčerstvejšiu rybu z mora, tak sa do 300 eur komfortne zmestíš.

Odporúčané
Žije na kryptomenách a vyhýba sa eurám. Pavol Lupták je kryptoanarchista, ktorý sa vzdal trvalého pobytu na Slovensku (Rozhovor) Žije na kryptomenách a vyhýba sa eurám. Pavol Lupták je kryptoanarchista, ktorý sa vzdal trvalého pobytu na Slovensku (Rozhovor) 30. mája 2021, 14:30

Riga, Lotyšsko

Azda najnezvyčajnejšou letnou dovolenkovou destináciou, ktorej by si mohol dať šancu, je lotyšská Riga. O nej si v posledných mesiacoch počul v spojení s majstrovstvami sveta v hokeji. Riga však ukrýva množstvo čarovných miest a nielenže ohúri historickým centrom, ale leží na pobreží Baltského mora.

Jasné, Baltské more možno na prvý pohľad nie je ideálnym miestom na letnú dovolenku, pretože každý chce ležať na pláži v Grécku či Taliansku, ale poležať si na lotyšskej pláži, osviežiť sa vo vode a objavovať Rigu neznie ako najhorší plán.

Riga pritom nie je príliš drahé mesto. Za letenku z Viedne zaplatíš od 20 do 50 eur v závislosti od konkrétneho dátumu, ktorý sa ti pozdáva, a tak ti zostane viac peňazí na ubytovanie a život. Avšak ani ubytovanie ti z bankového účtu nestrhne horibilnú sumu. Za päť nocí vo výborne hodnotenom apartmáne zaplatí dvojica od 130 do 200 eur, ale možností je v Rige naozaj veľa, a tak môžeš zvoliť lacnejšie ubytovanie alebo sa viac buchnúť po vrecku.

Ceny v meste a reštauráciách pripomínajú ceny v Bratislave, ale opäť raz bude záležať na tvojich schopnostiach vyhľadávať vhodné reštaurácie na Tripadvisore či Google Maps.

Odporúčané
Martin s Amy cestujú od Antarktídy po Aljašku: Hádky vyrieši naše veľké auto. Keď sedím dole a Amy je hore, nevidíme sa (Rozhovor) Martin s Amy cestujú od Antarktídy po Aljašku: Hádky vyrieši naše veľké auto. Keď sedím dole a Amy je hore, nevidíme sa (Rozhovor) 6. apríla 2024, 9:30

Za večeru v reštaurácii strednej triedy zaplatíš v priemere okolo 8 eur, ale vieš sa najesť aj za 5 eur na osobu, a tak opäť záleží na tvojich preferenciách. Trošku komplikovanejšie to v Rige bude s čapovaným pivom, za ktoré si vo väčšine prípadov vypýtajú okolo 3 eur, a tak si možno k večeri dopraješ menej.

Vyskúšaj predplatné
za 2,99
a čítaj všetko bez obmedzení
Pridaj sa k predplatiteľom
alebo Odomkni článok cez SMS
Pošli SMS na 8877 s textom CLANOK 100162 a dočítaj tento článok.
Cena SMS za otvorenie článku je 3,50 € s DPH. Ako to funguje?
Dočítaj článok do konca za SMS v hodnote 3,50€. Ako to funguje?
POSLAŤ SMS
Čítaj články bez obmedzení celý mesiac - predplatné len za 1,50€ navyše v porovnaní s jedným článkom. Ako to funguje?
POSLAŤ SMS
Čítaj bez obmedzení celý mesiac. Stačí poslať SMS (za 5€). Ako to funguje?
POSLAŤ SMS

Čo sa dozvieš po odomknutí?

  • Kde nájdeš ideálnu kombináciu pláže aj spoznávania mesta.
  • Kam sa oplatí letieť na vlastnú päsť do Bulharska.
  • Ktoré mesto Severného Macedónska je lacným hitom pre mladých ľudí.
  • Koľko peňazí ti v týchto mestách zostane po zaplatení letenky a ubytovania.
Domov
Zdieľať
Diskusia