Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
25. júna 2021, 11:23
Čas čítania 0:54
Richard Bonde

Mimozemšťania môžu sledovať našu civilizáciu z týchto hviezd. Je ich približne 2 000 a v siedmich z nich by mohol byť život

TECH VESMÍR
Uložiť Uložené

Podľa novej štúdie nás možno pozorujú mimozemšťania.

V magazíne Nature zverejnili štúdiu, z ktorej vyplýva, že za posledných 5 000 rokov bolo možné pozorovať Zem z 1 715 hviezdnych systémov. Astronómovia vypracovali zoznam svetov s predpokladmi sledovať život na našej planéte v prípade, že na daných planétach žijú dostatočne vyspelí obyvatelia.

Odporúčané
Tiktoker tvrdí, že žije v paralelnom vesmíre. Ukazuje videá rušných miest, na ktorých nie sú žiadni ľudia Tiktoker tvrdí, že žije v paralelnom vesmíre. Ukazuje videá rušných miest, na ktorých nie sú žiadni ľudia 11. júna 2021, 19:42

Počas blížiacich sa 5 000 rokov bude možné pozorovať Zem ešte z ďalších 319 hviezdnych systémov. Dohromady tak poznáme 2 034 systémov so vzdialenosťou do 326 svetelných rokov, z ktorých by sme mohli byť monitorovaní.

Domov
Zdieľať
Diskusia