Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
22. októbra 2015, 2:24
Čas čítania 0:00
Peter Hlavička Tomáš Ďurkech

Nike Mag s automatickým šnurovaním sa dostanú opäť do predaja

MÓDA
Uložiť Uložené

Predstavy o budúcnosti z roku 1989 sú pre nás už dnes síce na smiech, no s teniskami k filmu Back To The Future II Nike veru vytrel všetkým zrak.

Vo svete tenisiek existuje množstvo kúskov, pred ktorými by mal mať jednoducho každý rešpekt, no ak hovoríme o tých najväčších klenotoch všetkých čias, okrem Yeezys, UNDFTD AJ4 alebo Gucci Tennis 84 prídu na rozum medzi prvými najmä tenisky Nike Mag. Futuristický kúsok z pera Tinkera Hatfielda bol, ako už určite dávno vieš, navrhnutý pre Universal Studios, presnejšie pre film Back To The Future II z roku 1989. Marty McFly v nich svojho času zažil ďalekú budúcnosť, ktorá je však už medzičasom realitou, keďže podľa scenára priletel práve do roku 2015, presnejšie 21. októbra. Podobnú príležitosť si však Nike nemohol nechať ujsť a včera tak prostredníctvom listu pre Michaela J. Foxa potvrdil Tinker ich ďalší návrat. Ak máš ešte dobrú pamäť, určite si spomínaš na ich prvý release z roku 2011, vďaka ktorému sa pomocou ebay aukcie dostalo do sveta 1500 párov (a jeden dokonca aj na Slovensko). Výťažok z ich predaja putoval nadácii Michaela J. Foxa pre výskum Parkinsonovej choroby a vyzerá to tak, že podobný scenár by sa mohol už onedlho zopakovať. Pred pár hodinami totiž Nike oficiálne potvrdil, že včerajší deň Martyho návratu do budúcnosti bol podľa očakávaní aj dátumom ich nového odhalenia.

"Aj keď na začiatku vyzeral tento projekt ako science fiction, teraz môžem s hrdosťou povedať, že sme fikciu dokázali premeniť na realitu" Tinker Hatfield.

Nike Mag s automatickým šnurovaním sa dostanú opäť do predaja

Prvotná idea pre vznik týchto tenisiek vyšla takmer pred 30-timi rokmi, no samotné Mags vyzerajú aj napriek tomu stále dosť futuristicky. Návrhárom a vedcom v službách Nike totiž trvalo dobrých pár rokov dotiahnuť automatické šnurovanie do funkčnej podoby, čo značí, že už v 80-tych rokoch Tinker nie len vychytal ale dokonca aj predbehol dnešný svet tenisiek. Nové Air Mags sú navonok rovnaké ako model predstavený v roku 2011, no vo svojom vnútri ukrývajú mechanizmus, ktorý začne automaticky sťahovať šnúrky po tom, ako do nich vložíš nohu. Na to, aby ti tenisky perfektne obopli chodilo slúži na päte umiestnené zelené a červené tlačidlo. Samozrejme, že je možné ich dotiahnuť aj ručne (pre prípad vybitia batérie) ale to ani z ďaleka nie je tak cool. Zaväzovanie podľa videa nižšie aj reálnu funguje a Nike sa tak už pomaly ale isto snaží implementovať prispôsobivé šnurovanie aj do viacerých športov, čo by vo výsledku mohlo znamenať obrovskú revolúciu športovej obuvi.

Nike Mag s automatickým šnurovaním sa dostanú opäť do predaja

Prvým majiteľom nových Mags s automatickým šnurovaním je samozrejme Michael J. Fox.

Nike Mag s automatickým šnurovaním sa dostanú opäť do predaja

Nike síce potvrdil, že sa opäť dočkáme Mags v predaji a všetkých určite teší aj spomínané šnurovanie, no tým sa asi príval pozitívnych správ končí. Ako prvé totiž musím spomenúť, že Nike síce release potvrdil, no ďalšie informácie sa chystá vypustiť až na jar 2016. Ak sa spoliehaš na to, že kúpiš Mags v bežných obchodoch, rovnako ťa asi sklamem, keďže sa k nim dostaneš opäť ako v roku 2011 len cez aukciu, ktorej výťažok poputuje nadácii Michaela J. Foxa.

Nike Mag s automatickým šnurovaním sa dostanú opäť do predaja
Nike Mag s automatickým šnurovaním sa dostanú opäť do predaja

A ako to vyzerá, keď ti na tenisky v hodnote jazdenej sedmice len tak pristane kečup?

Domov
Zdieľať
Diskusia