Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
12. júna 2021, 15:50
Čas čítania 1:25
Viktor Kniš

Sulík si pripísal všetky zásluhy za vyriešenie vládnej krízy a odchod Matoviča: Trvala by dodnes, keby SaS nebola taká jednotná

NEWS RICHARD SULÍK
Uložiť Uložené

Na dnešnom kongrese strany Sloboda a solidarita sa zúčastnil aj predseda vlády Eduard Heger.

Koaličná strana Sloboda a solidarita plne stojí za vládou, ktorú vedie premiér Eduard Heger, a plne podporuje aj všetkých jej členov. Na sobotňajšom straníckom kongrese v Pezinku to vyhlásil predseda SaS a minister hospodárstva Richard Sulík.

Pevne verí, že najbližšie parlamentné voľby budú vo februári 2024 a nedôjde k predčasným voľbám.

SaS
Zdroj: TASR/Jaroslav Novák

Sulík: Vládna kríza by trvala dodnes, keby SaS nebola taká jednotná, aká bola

Sulík priznal, že minuloročný štart vlády Igora Matoviča bol „veľmi rozpačitý“. „Bolo to aj preto, lebo sme boli vo vláde úplne všetci noví. Ja som mal akú-takú skúsenosť z vlády Ivety Radičovej, všetci ostatní ministri a ministerky boli v tomto smere noví,“ ozrejmil. Výmenu na poste predsedu vlády si podľa svojich slov vynútila SaS, pretože fungovanie vo vláde na čele s premiérom Matovičom bolo komplikované a konfliktné.

Zároveň oznámil, že jeho strana bude stáť aj za ministrom vnútra Romanom Mikulcom, ktorý bude v utorok v parlamente čeliť odvolávaniu, aj keď má výhrady voči práci šéfa rezortu. 

Domov
Zdieľať
Diskusia