Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
Tento obsah je PR správa spoločnosti irisimo.sk
2. júna 2021, 14:04
Čas čítania 2:07
Sponzorovaný obsah

Oživ svoj každodenný outfit štýlovým doplnkom

MÓDA
Uložiť Uložené

Aj keď klasické hodinky pomaly nahrádzajú smart hodinky, stále sa nájdu dôvody na kúpu klasických analógových kúskov.

Hodinky sú už od nepamäti znakom elegancie, ktorú ocení každý muž. Aj keď v súčasnosti im už začínajú konkurovať inteligentné technológie so širokou škálou vymožeností, nič sa nevyrovná starej dobrej klasike, ktorá dodá nielen tvojmu outfitu, ale aj osobnosti ten správny nádych.

Nekonečno možností pre každého

Pánske hodinky je dnes možné rozdeliť do niekoľkých kategórií, a to buď podľa dizajnu, materiálu, alebo využitia. Hodinky sú dostupné na všetky možné spôsoby, či už ako tvoj každodenný pomocník, do práce, alebo ako partner na cvičenie. Čo sa týka materiálu, ten môže byť rozhodujúcim faktorom, najmä čo sa týka ceny.

Hodinky
Zdroj: Shutterstock.com/BlackCat Imaging

Nezabudni na ciferník

Skôr než sa vrhneš do nákupu nových hodiniek, nezabudni sa zamyslieť nad svojimi osobnými preferenciami. Láka ťa skôr minimalistický dizajn alebo si potrpíš na niečo okázalejšie? Jedna z týchto otázok by rozhodne mala smerovať aj na ciferník. Tých je totiž hneď niekoľko a každý z nich má svoje vlastné kvality. Analógový ciferník ti ponúkne nádych klasiky a elegancie.

Naopak, digitálny ti dodá veľmi vďačné a využiteľné funkcie, ako je napríklad barometer či meranie pulzu. Tento typ sa však na rozdiel od analógového príliš nepreferuje na spoločenských akciách a využíva sa skôr ako pomocník pri športovaní. Ak hľadáš nejakú alternatívu „medzi“, existuje i špeciálny kombinovaný ciferník. Ten, ako vyplýva z názvu, skombinuje klasiku s moderným vyhotovením.

Čo tak vodotesnosť?

Ak sa rád venuješ športu a najmä plávaniu, potom tento faktor rozhodne neprehliadni. Hodinky majú na sebe obyčajne uvedené „water resistant“, čo však nemusí znamenať, že sú vhodnou voľbou na potápanie sa. Toto označenie spravidla znamená, že hodinky sú odolné proti vlhkosti, no nezaručuje to, že keď ruku strčíš pod prúd vody, zostanú neporušené.

Hodinky
Zdroj: Shutterstock.com/Kryvenok Anastasiia

Že sú skutočne vodotesné, zistíš podľa čísla vedľa označenia water resistant. Aj toto číslo sa však môže líšiť. Napríklad 3 ATM znamená, že tvoje hodinky sú odolné len proti dažďu, 10 ATM zaručuje nielen plávanie, ale aj bezpečné šnorchlovanie.

Veľkosť puzdra

Čo sa týka tejto kategórie, ak príliš nesleduješ módne trendy, potom je aj tu dobré zamerať sa na osobné preferencie. Vybrať si tú správnu veľkosť môžeš napríklad tak, že si zmeriaš svoje zápästie. Veľkosť puzdra sa klasicky delí do troch kategórií, a to 15 centimetrov, 15 až 18 centimetrov a 20 a viac centimetrov.

Plast alebo oceľ?

Keď príde reč na materiál, aj tu máš niekoľko možností. Veľmi spoľahlivým materiálom sa stal v posledných rokoch plast, ktorým sa môžu pýšiť napríklad hodinky Casio G-Shock. Tento rad ti ponúkne nielen kvalitný materiál, ale aj nadčasový dizajn a množstvo vhodných funkcií. Nutné je spomenúť aj farebnú paletu, ktorá poteší skutočne každého.

Kvalita za prijateľnú cenu

O značke Casio si už zrejme počul. Na trhu to nie je žiaden nováčik, no medzi zákazníkmi si stále pyšne drží svoju pozíciu. Vďaka širokému sortimentu a nekonečnému množstvu variácií si aj ty zvládneš vybrať ten správny model pre seba. Či už si potrpíš na športové modely, alebo dáš prednosť elegantnejším kúskom, Casio ti výber dozaista uľahčí.

Poteš svoju rodinu alebo známych

Okrem toho, že vkusnými hodinkami môžeš ozvláštniť svoj každodenný štýl, slúžia aj ako vďačný tip na darček. Hodnotné a využiteľné dary totiž potešia každého a vždy. V prípade, že sa rozhodneš kúpiť pánske hodinky pre svojich blízkych, nezabudni sa pri výbere sústrediť primárne na ich preferencie, prípadne sa neboj poprosiť o radu skúsených profesionálov. Ten správny kúsok dnes veľmi jednoducho zoženieš aj online. A ak by si chcel svoj darček povýšiť na ďalší level, pridaj k nemu kravatu. Takto svojich známych obdaruješ jedinečným balíčkom elegancie.

Domov
Zdieľať
Diskusia