Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
3. júna 2021, 21:47
Čas čítania 1:03
Martin Mičuda

Rimac Nevera je úchvatný elektrický hyperšport s výkonom 1 915 koní a dynamikou berúcou dych

Rimac Nevera je úchvatný elektrický hyperšport s výkonom 1 915 koní a dynamikou berúcou dych
Zdroj: Rimac
TECH AUTOMOBILOVÉ NOVINKY ELEKTROMOBILY
Uložiť Uložené

Z pôvodného konceptu C_Two sa vykľula sériová verzia.

Chorvátsky Rimac už za posledné roky neraz dokázal, že s výrobou elektrických hyperšportov to myslí naozaj vážne. Sprvoti to bol úchvatný počin s názvom Concept One, naposledy C_Two, no a práve druhý vymenovaný sa najnovšie dočkal produkčnej verzie. Tá nakoniec nesie názov Nevera a dokazuje, aké sú benefity elektrického pohonu.

Odporúčané
Vyskúšali sme najrýchlejšie nové auto za 40-tisíc €. Aký je 310-koňový Leon Sportstourer od Cupry? Vyskúšali sme najrýchlejšie nové auto za 40-tisíc €. Aký je 310-koňový Leon Sportstourer od Cupry? 25. mája 2021, 14:30

Pod už viac-menej známym povrchom sa totiž nachádza až štvorica elektromotorov, ktorých výkon je úctyhodných 1 408 kW/1 915 koní a 2 360 Nm. Každé koleso tak poháňa osobitný elektromotor, čím je možné presne distribuovať výkon – systém All-Wheel Torque Vectoring 2 pohotovo kalibruje krútiaci moment na príslušné koleso.

Jednotky sú pritom prepojené párom jednostupňových prevodoviek. Rimac uvádza, že z 0 na 96 km/h dokáže Nevera akcelerovať za 1,85 sekundy, na tristovke je za 9,3 sekundy a maximálna rýchlosť je 412 km/h. 

Rimac, Nevera,
Zdroj: Rimac
Domov
Zdieľať
Diskusia