Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
Vyskúšaj REFRESHER+ len za 1 €
31. mája 2021, 21:21
Čas čítania 0:31
Daniel Mikolášik

Slovensko po ôsmich rokoch postupuje do štvrťfinále MS v hokeji!

ŠPORT MAJSTROVSTVÁ SVETA V HOKEJI 2021
Uložiť Uložené
Články o športe ti prináša Fortuna. Zaregistruj sa a vyber si svoj bonus!chcem bonus

Švédsku sa dnes nepodarilo získať 3 body v zápase s Ruskom, vďaka čomu Slováci postupujú.

Slovensko má dôvod na radosť. Hoci dnes tím hokejistov neodohral žiaden zápas, aj napriek tomu už má miesto vo štvrťfinále hokejových majstrovstiev sveta v Rige zaručené.

Postupová kalkulačka hovorí jednoznačne. Vďaka dnešnej remíze v riadnom hracom čase Švédov v zápase s Rusmi si švédsky národný tím v skupinovej tabuľke nepripísal plné tri body a stratil tak šance na postup.

To Slovákom zaistilo postup priamo do štvrťfinále svetového šampionátu, kam putujeme po ôsmich rokoch. V rámci skupiny A nás čaká ešte zápas s Českom, ktorý sa uskutoční v utorok 1. júna o 15:15. Z našej skupiny je rozhodnuté už o 4 tímoch, ktoré majú istý postup do štvrťfinále. Sú nimi Slovensko, Rusko, Švajčiarsko a Česko.

Rusko napokon vyhralo nad Švédmi v samostatných nájazdoch 3:2. Autorom víťazného gólu bol Vladimir Tarasenko. Švédsky národný tím po tomto zápase stratil šancu na postup do play off.

Hokej
Zdroj: TASR/AP
Domov
Zdieľať
Diskusia