Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
29. mája 2021, 14:54
Čas čítania 1:22
Tímea Krauszová

Španielska pošta vytvorila známky s rôznymi farbami pleti v rámci kampane proti rasizmu. Najtmavšia známka je najlacnejšia

Španielska pošta vytvorila známky s rôznymi farbami pleti v rámci kampane proti rasizmu. Najtmavšia známka je najlacnejšia
Zdroj: Correos España
NEWS RASIZMUS A PRÁVA MENŠÍN
Uložiť Uložené

Pôvodne mali známky odzrkadľovať súčasnosť a krutú realitu, v ktorej majú bieli ľudia privilégiá, ktoré sa ľuďom iných rás a etnicít neušli.

Španielsku poštu obviňujú z rasizmu krátko po tom, čo spustili novú kampaň proti rasizmu. Paradoxná situácia nastala po tom, čo predstavili nové známky. V rámci kampane majú známky rôzne farby inšpirované farbou ľudskej pleti. Nazývajú ich equality stamps alebo známky rovnosti.

Correos España spustili kampaň na výročie smrti Georgea Floyda a spolupracujú na nej s miestnou federáciou SOS Racismo s cieľom zvýšiť povedomie o pretrvávajúcich nerovnostiach, ktorým čelia ľudia inej než bielej farby pleti.

Čelia však kritike, pretože v snahe bojovať proti rasizmu sa im zrejme nechtiac podarilo pobúriť rasistickým obrázkom.

Domov
Zdieľať
Diskusia