Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
20. mája 2021, 10:17
Čas čítania 1:11
Viktor Kniš

Matovič popiera, že chcel ako premiér upratať Makóa do SIS kvôli Hegerovi. Usvedčuje ho kajúcnik

NEWS IGOR MATOVIČ
Uložiť Uložené

Vyplýva to z trestného oznámenia, ktoré podal exšéf NAKA Branislav Zurian na bývalého siskára Borisa Beňu.

Exšéf NAKA Branislav Zurian minulý týždeň náhle odišiel zo svojej funkcie. Stalo sa tak krátko po tom, čo o ňom bývalý námestník SIS Boris Beňa polícii povedal, že mu vyzradil utajované skutočnosti o odpočúvaní exšéfa Kriminálneho úradu finančnej správy Ľudovíta Makóa. 

„... zavolal som riaditeľovi NAKA, ktorý mi povedal, že je to pravda, že začali vyšetrovanie vo veci, kde ako podozrivý vystupuje pán Makó a sú tam nasadené ITP (odpočúvanie), a že mi bližšie vysvetlí na osobnom stretnutí, ktoré sme si dohodli na druhý deň v kaviarni v centre mesta,“ povedal podľa výpovede, ktorú zverejnili Topky, Boris Beňa.

Zurian preto vo februári podal na Beňu trestné oznámenie, upozornili Topky. Zurian v podaní spomína aj expremiéra Igora Matoviča, ktorý vraj inicioval odchod Ľudovíta Makóa z finančnej správy do SIS kvôli členovi svojho hnutia Eduardovi Hegerovi, ktorý bol v tom čase ministrom financií. Informácie mal údajne od Borisa Beňu. 

Domov
Zdieľať
Diskusia