Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
20. mája 2021, 11:32
Čas čítania 1:10
Adam Novosad

Virálne video ukazuje, aký rozdielny je teraz život v Gaze a Izraeli. Jedna strana ráta mŕtvych a sutiny, druhá žije bežný život

Virálne video ukazuje, aký rozdielny je teraz život v Gaze a Izraeli. Jedna strana ráta mŕtvych a sutiny, druhá žije bežný život
Zdroj: Fatima Shbair/Getty Images
NEWS IZRAEL
Uložiť Uložené

Obidve skupiny ľudí momentálne žijú rozdielne životy, čo si istý používateľ Snapchatu všimol vďaka jednej z jeho funkcií.

Konflikt medzi Izraelom a Palestínčanmi žijúcimi v Pásme Gazy si za menej ako dva týždne intenzívnych bojov vyžiadal desiatky mŕtvych a stovky zranených osôb. Najskôr vypukol ako rozbroj počas minulého mesiaca, keď moslimovia slávili sviatok ramadán a izraelské úrady im v Jeruzaleme zakázali stretávanie sa pri spoločných modlitbách. 

Netrvalo dlho a konflikt eskaloval, potýčky medzi oboma stranami prerástli do násilností a Izrael aj hnutie Hamas ovládajúce Pásmo Gazy spustili raketové útoky. Hamas, ktorý viacero štátov sveta eviduje ako teroristickú organizáciu, vysiela na izraelské územie rakety, zatiaľ čo Izrael odvracia útoky a ničí budovy, v ktorých sa vraj ukrývajú teroristi.

Izrael však od medzinárodnej komunity schytal kritiku za viaceré rozhodnutia, ktoré urobil počas bombardovania v posledných dňoch. Izraelská armáda zrovnala so zemou budovu, v ktorej sídlili medzinárodné médiá, a napriek varovaniam pri jej útokoch zahynulo väčšie množstvo civilistov.

Domov
Zdieľať
Diskusia