Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
19. mája 2021, 18:08
Čas čítania 1:07
Adam Novosad

Matovič: SaS je strana diletantov a nie odborníkov, Sulík bohapusto a vedome klame

NEWS IGOR MATOVIČ KORONAVÍRUS RICHARD SULÍK
Uložiť Uložené

Igor Matovič reaguje na konflikt o navyšovaní rozpočtu, ktorý sa rozhorel medzi OĽaNO a SaS.

Igor Matovič na tlačovej konferencii o navyšovaní rozpočtu reagoval na slová ministra hospodárstva Richarda Sulíka, ktorý zorganizoval vlastnú tlačovú besedu krátko pred ním.

Pred novinárov si priniesol infografiku, prostredníctvom ktorej chcel poukázať na to, že Richard Sulík vraj zavádza verejnosť, odmieta navýšiť štátny rozpočet, do ktorého plánuje Matovič doplniť kompenzácie pre reštaurácie, príplatky pre zdravotníkov, platby za vakcíny Pfizer či nákladnejšie lieky na koronavírus.

„Sulík vedome a bohapusto klame,“ povedal Matovič v jednej chvíli. 

Sulík opakovane zdôrazňuje, že Matovič chce bezhlavo navyšovať deficit v rozpočte, čím sa rapídne zvýši dlh Slovenska. Tvrdil tiež, že v strane SaS neodmietajú deficit ako taký, no chcú si prejsť položku po položke a preveriť, či sú naozaj všetky zvýšené výdavky nevyhnutné. „Sme strana rozpočtovej zodpovednosti, s nami to nefunguje tak, že miliarda sem, miliarda tam,“ uviedol Sulík.

Domov
Zdieľať
Diskusia