Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
19. mája 2021, 10:25
Čas čítania 0:32
Jakub Paulík

Vekovú hranicu na vakcíny zrušili. Pfizer-Biontech už dávajú od 16 rokov, Modernu od 18

NEWS OČKOVANIE
Uložiť Uložené

Obmedzenie veku je preč.

Očkovanie na Slovensku už nie je podmienené vekovou hranicou. Ako prvý o tom informoval Denník N

Na webovej stránke Národného centra zdravotníckych informácií sa aktuálne môžu na vakcínu od spoločností Pfizer a Biontech hlásiť občania vo veku od 16 rokov. Osoby nad 18 rokov dostanú termín buď na Pfizer, alebo Modernu.

Očkovanie prvou dávkou vakcíny od spoločnosti Astrazeneca je na Slovensku pozastavené. Ministerstvo zdravotníctva to odôvodnilo skutočnosťou, že jej máme na sklade aktuálne veľmi málo. Pri rozhodnutí však prihliadali aj na úmrtie 47-ročnej ženy, ktoré sa naďalej prešetruje. 

Z tohto dôvodu muselo ministerstvo pristúpiť k zníženiu vekovej hranice pre Modernu a Pfizer, ktoré mohli doposiaľ dostať len ľudia nad 35 rokov, čo však už aktuálne neplatí.

Za posledných 24 hodín na Slovensku zaočkovali vyše 18-tisíc ľudí. Vakcináciu proti ochoreniu covid-19 na Slovensku podstúpilo dokopy 1 455 553 záujemcov. Druhú dávku vakcíny dostalo 692 237 osôb.

Odporúčané
Očkovanie na Slovensku napreduje. Počet hospitalizovaných pacientov s covidom klesol na 796 Očkovanie na Slovensku napreduje. Počet hospitalizovaných pacientov s covidom klesol na 796 19. mája 2021, 10:02
Domov
Zdieľať
Diskusia