Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
Refresher Slovensko
Otvoriť v aplikácii Refresher
Stiahnuť
X
19. mája 2021, 6:22
Čas čítania 0:45
Daniel Mikolášik

Najdrahšie auto na svete vyzerá ako Batmobil. Bugatti „La Voiture Noire“ stojí 16,8 milióna eur

Najdrahšie auto na svete vyzerá ako Batmobil. Bugatti „La Voiture Noire“ stojí 16,8 milióna eur
Zdroj: Bugatti
TECH BUGATTI
Uložiť Uložené

La Voiture Noire pozostáva z drahých a luxusných materiálov ako titán či jemná koža a pýši sa výkonom až 1 500 koní.

Bugatti predstavilo najdrahšie auto sveta už na autosalóne v Ženeve v roku 2019. Až teraz je však francúzska automobilka konečne pripravená uviesť model La Voiture Noire (v preklade čierne auto) aj na trh, informuje HypeBeast.

Odporúčané
Brabus ponúka za 254-tisíc eur E-čkové AMG s výkonom rovných 800 koní a 1 000 Nm Brabus ponúka za 254-tisíc eur E-čkové AMG s výkonom rovných 800 koní a 1 000 Nm 14. mája 2021, 10:30

Pred pár dňami značka Bugatti na svojom oficiálnom instagramovom profile zdieľala niekoľko nových záberov tohto rekordne drahého vozidla pri viacerých francúzskych pamiatkach, ako napríklad pri Víťaznom oblúku či Eiffelovej veži. 

 
 
 
Pozrite si tento príspevok na Instagrame
 
 
 

Príspevok, ktorý zdieľa BUGATTI (@bugatti)

Bugatti modelom La Voiture Noire vzdáva hold ikonickému vozu Type 57SC Atlantic, ktoré sa vyrábalo v 30. rokoch minulého storočia. Na niektorých unikátnych záberoch dokonca môžeme vidieť obidve luxusné vozidlá vedľa seba. Cenovka nového „Batmobilu“ sa týči na úrovni 18,9 milióna amerických dolárov, čo je v prepočte približne 16,8 milióna eur.

Čo sa týka motoristických vlastností, výkon La Voiture Noire zabezpečuje 16-valcový pohonný agregát s celkovým výkonom až 1 500 koní a krútiacim momentom 1 600 Nm. Automobil sa pýši drahými a luxusnými materiálmi ako titán či jemná koža. Karoséria je vyrobená z uhlíkových vlákien.

Najnovší počin z dielne Bugatti, ktorý je akýmsi luxusnejším bratom známeho modelu Chiron, predstavili pri príležitosti oslavy 110. výročia založenia automobilky. Podľa záhadných opisov a odkazov na sociálnej sieti je zjavné, že Bugatti má v pláne čierne luxusné auto predviesť verejnosti už 31. mája.

Bugatti La Voiture NoireBugatti La Voiture NoireBugatti La Voiture NoireBugatti La Voiture Noire
Zobraziť galériu
(10)
Domov
Zdieľať
Diskusia