Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
16. mája 2021, 19:28
Čas čítania 0:44
Kamila Šebestová

Dúhový pochod v New Yorku zakazuje na štyri roky policajtom zúčastniť sa tejto udalosti.

Dúhový pochod v New Yorku zakazuje na štyri roky policajtom zúčastniť sa tejto udalosti.
Zdroj: Pexels/Brett Sayles/volně k užití
NEWS LGBT+
Uložiť Uložené

Organizátori dúfajú, že to je zmysluplná zmena, ktorá pozitívne ovplyvní priebeh Pridu.

Policajti oblečení v uniformách sa najbližšie štyri roky nebudú môcť ako účastníci pripojiť k newyorskému Dúhového pochodu. Tí, ktorí budú v rámci výkonu služby dohliadať na pochod, si budú musieť držať odstup. Svoje včerajšie rozhodnutie odôvodnili tým, že nechcú, aby účastníci pochodu cítili strach alebo ohrozenie zo strany policajtov. 

Proti tomuto rozhodnutiu sa odvolali LGBT+ členovia policajných či ozbrojených síl. Hovoria, že ich krok organizátorov veľmi zranil. Nesúhlasia s ním ani ostatní newyorskí policajti. 

Myšlienka, že policajti sa nemôžu vôbec zúčastniť na tejto udalosti, je naozaj skľučujúca. Ide proti hodnotám tolerancie a integrity, ktoré máme s LGBTI komunitou spoločné,“ povedal podľa portálu Uniland zástupca newyorského policajného oddelenia. Dodal tiež, že polícia naďalej bude dohliadať na to, aby sa počas takej veľkej udalosti ako Gay Pride dodržiavala bezpečnosť.

Domov
Zdieľať
Diskusia