Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
16. mája 2021, 10:37
Čas čítania 0:49
Kamila Šebestová

Izrael zničil dom šéfa Hamasu. Budovu, v ktorej sídlili médiá, museli ľudia opustiť do hodiny

NEWS IZRAEL VOJNY
Uložiť Uložené

V budove neboli len kancelárie médií – bývali v nej aj rodiny s deťmi.

Konflikt medzi Izraelom a Hamasom neutícha. V nedeľu ráno zasiahli izraelské jednotky ďalšie budovy v Gaze, bombardovaním zablokovali cestu k jednej z najväčších nemocníc. 

V sobotu izraelské rakety mierili na dom Khalila al-Hayeha, jedného zo šéfov palestínskej organizácie Hamas. Jeho dom bol vraj súčasťou teroristickej infraštruktúry. Týmto útokom chcel Izrael údajne dať najavo, že nebude mieriť len na vojenských veliteľov, ale aj na iných členov organizácie. O zdravotnom stave Khalila al-Hayeha zatiaľ nie sú žiadne informácie. 

Išlo o ďalší útok po odpálení 13-poschodovej budovy, ktorá patrila tlačovej agentúre AP. Budovu s médiami podľa izraelskej armády využívalo aj vojenské krídlo Hamasu, preto sa stala terčom náletu. 13-poschodová výšková budova sa po niekoľkých výbuchoch zrútila a zostal po nej len kúdol dymu, prachu a trosky. V budove sa okrem kancelárií médií nachádzali aj byty. Ich obyvatelia mali na útek menej než hodinu. V 13-poschodovej budove sa nachádzal len jeden výťah.

Domov
Zdieľať
Diskusia