Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
12. mája 2021, 19:32
Čas čítania 1:02
Adam Novosad

Slovák ako zamestnanec banky vytiahol z cudzích účtov 295-tisíc eur

NEWS POLÍCIA SR
Uložiť Uložené

Polícia zadržala muža, ktorý sa dlhodobo dopúšťal obzvlášť závažného zločinu podvodu.

Mladý muž z Banskej Bystrice si na svojej pracovnej pozícii v banke privyrábal nezvyčajným spôsobom. Polícia informovala o kurióznom prípade 29-ročného muža zo stredného Slovenska, ktorý sa zamestnal v banke, ale popri svojej výplate sa mu zachcelo pasívneho príjmu navyše. Teraz za svoje konanie čelí obvineniu z pokračovacieho obzvlášť závažného zločinu podvodu.

Muž mal v banke na starosti agendu hotovostných a bezhotovostných operácií na účtoch klientov, čo mu vnuklo nápad, že by sa pomocou prístupu k cudzím peniazom mohol sám obohatiť. Transakcie z účtov, na ktoré mal dohliadať, preto potajomky vykonával bez toho, aby o tom vedeli samotní majitelia.

 

BANKÁR ROKA: Z ÚČTOV KLIENTOV SI POVYBERAL 295 000 €. Polícia SR – Banskobystrický kraj Krajský policajný vyšetrovateľ...

Posted by Polícia Slovenskej republiky on Wednesday, May 12, 2021

„Na výberových lístkoch falšoval ich podpisy a ‚prilepšil‘ si tak o sumu viac ako 295 000 eur,“ konštatuje polícia z Banskobystrického kraja. Nie je jasné, ako sa 29-ročnému bankárovi podarilo odcudziť takú obrovskú finančnú sumu bez toho, aby si chýbajúce prostriedky klienti banky všimli oveľa skôr. 

Odporúčané
VIDEO: Cyklista v Hriňovej minul malého chlapca po skoku len o pár centimetrov. Na trase však chlapec nemal čo robiť VIDEO: Cyklista v Hriňovej minul malého chlapca po skoku len o pár centimetrov. Na trase však chlapec nemal čo robiť 12. mája 2021, 15:48

„Za podvod, ktorým vznikne škoda veľkého rozsahu, hrozí podľa Trestného zákona páchateľovi trest odňatia slobody na 10 až 15 rokov,“ zakončuje polícia svoj príspevok. Muža humorne označila za bankára roka, pretože systematicky vyberal peniaze z účtov tak, aby si ich majitelia pohyby nižších súm nevšimli a aby tak vo svojej nelegálnej činnosti mohol dlhodobo pokračovať.

Objasnenie činu a najmä spôsobu, ako sa mužovi podarilo získať takmer 300-tisíc eur od klientov banky, bude predmetom policajného vyšetrovania.

Domov
Zdieľať
Diskusia