Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
12. mája 2021, 15:48
Čas čítania 0:58
Adam Novosad

VIDEO: Cyklista v Hriňovej minul malého chlapca po skoku len o pár centimetrov. Na trase však chlapec nemal čo robiť

NEWS CESTOVANIE CESTOVANIE PO SLOVENSKU
Uložiť Uložené

Trasy Bikeparku Košútka v Hriňovej sú v lese vyznačené a ľudia by sa na nich nemali nachádzať.

Iba pár centimetrov delilo mladého slovenského cyklistu na zjazdovke v Bikeparku Košútka v Hriňovej od tragédie. Aj keď je bikepark v lese riadne vyznačený a tabule na mnohých miestach upozorňujú ľudí na prechádzkach, aby sa trasám vyhýbali, cyklista Rasťo Baránek zažil moment, keď mu po skoku vbehol do cesty malý chlapec.

Baránek jazdil na svojom bicykli, ale keď skákal z vyvýšenej časti trate, z ničoho nič sa pred ním objavil chlapec v modrej vetrovke. „Ani sami nevieme, ako dokázal Rasťo v poslednej stotine zareagovať a poslať to kúsok viac naľavo, ako sa to normálne skáče, keby to neurobil, ani nechceme vedieť, čo by sa mohlo stať,“ skonštatoval samotný bikepark na svojej facebookovej stránke.

Na videu je vidieť, že Baránek v zlomku sekundy nasmeroval svoj bicykel mierne doľava, aby sa chlapcovi vyhol, čo sa mu, našťastie, podarilo. „Bikepark nie je turistický chodník, všetky trate sú označené, všade sú tabuľky plus opáskované úseky, no aj tak sa stane niečo takéto,“ uvádza facebookový profil Bikeparku Košútka.  

Odporúčané
V Tatrách majú zaočkovaní výhodu. Podnik ponúka zľavu pre všetkých, ktorí majú potvrdenie o vakcinácii V Tatrách majú zaočkovaní výhodu. Podnik ponúka zľavu pre všetkých, ktorí majú potvrdenie o vakcinácii 12. mája 2021, 13:44

Cyklista sa hneď po dopade spamätal a začal preľaknutého chlapca upokojovať. Ten sa mu neustále s plačom ospravedlňoval a hovoril, že ho nevidel, na čo si Baránek zachoval chladnú hlavu, skontroloval, či sa chlapec nezranil, a zavolal ho aj s druhým chlapcom, ktorý sa v čase skoku nachádzal nižšie na trati, k sebe, aby sa uistil, že sú obaja v poriadku. 

Domov
Zdieľať
Diskusia