Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
5. mája 2021, 18:23
Čas čítania 0:38
Adam Novosad

Európska krajina vyplatí 25 eur každému, kto sa do konca mája zaočkuje proti koronavírusu

Európska krajina vyplatí 25 eur každému, kto sa do konca mája zaočkuje proti koronavírusu
Zdroj: TASR - Jakub Kotian
NEWS KORONAVÍRUS
Uložiť Uložené

Srbská vláda sa snaží vymyslieť spôsob, ako zaočkovať čo najväčšie množstvo ľudí.

Srbsko od prelomu rokov očkuje svojich obyvateľov oveľa rýchlejšie ako priemer Európskej únie. Krajina za to vďačí dohodám o nákupe vakcín nielen od Pfizeru či Astrazenecy, ale aj čínskej a ruskej vakcíny, informuje Denník N.

Momentálne Srbsko hlási plán zaočkovať do konca mája viac ako tri milióny obyvateľov, avšak tempo očkovania sa postupom času znižuje. Veľká časť ľudí, ktorí sa chceli dať zaočkovať čo najskôr, tak už urobili, a preto srbská vláda vymýšľa spôsoby, ako zostávajúce milióny ľudí motivovať k vakcinácii.

Ilustračná foto.
Ilustračná foto. Zdroj: TASR/AP

V krajine, kde žije približne sedem miliónov ľudí, vymysleli schému, prostredníctvom ktorej budú ľudia dostávať za vakcináciu finančný príspevok. Srbský prezident Aleksandar Vučić spoločne s vládou zavádzajú príspevok vo výške 25 eur pre každého občana, ktorý sa do konca mája dá zaočkovať.

Odporúčané
Vláda už rokuje o zrušení zákazu vychádzania, nové uvoľňovanie bude oznámené v piatok Vláda už rokuje o zrušení zákazu vychádzania, nové uvoľňovanie bude oznámené v piatok 5. mája 2021, 15:04

Očkovanie je v Srbsku široko dostupné, od tohto týždňa vakcinačné centrá otvoria svoje brány aj vo viacerých nákupných centrách a obchodných domoch po celej krajine. Finančný príspevok nebude jedinou motiváciou na očkovanie, pretože vláda vymyslela aj systém zľavových poukážok, ktoré očkovaní obyvatelia dostanú ako odmenu.

Domov
Zdieľať
Diskusia