Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
5. mája 2021, 15:04
Čas čítania 0:45
Adam Novosad

Vláda už rokuje o zrušení zákazu vychádzania, nové uvoľňovanie bude oznámené v piatok

NEWS KORONAVÍRUS SLOVENSKO
Uložiť Uložené

Situácia sa naďalej zlepšuje, ale podľa epidemiológov sa s uvoľňovaním nemožno unáhliť.

Zákaz vychádzania bude platiť minimálne do budúceho týždňa. Na tlačovej konferencii to dnes potvrdili minister zdravotníctva Vladimír Lengvarský a vicepremiérka Veronika Remišová.

Šéfka strany Za ľudí upozornila, že podľa aktuálne platného covid automatu zákaz vychádzania už mal byť zrušený, avšak epidemiológovia vládu požiadali, aby z preventívnych dôvodov nateraz zostal v platnosti. O zrušení zákazu vychádzania sa bude diskutovať na rokovaní vlády budúci týždeň. 

Lengvarský
Zdroj: TASR

Lengvarský oznámil, že ministerstvo zdravotníctva spustilo novú vakcinačnú kampaň. Minister za svoj hlavný cieľ označil dosiahnuť stav, v ktorom štát nebude mať žiadne dávky vakcín navyše. Za jednu z možností, ako motivovať viac ľudí k očkovaniu, označil Lengvarský aj poskytnutie dodatočných výhod pre očkovaných obyvateľov. Dnes napríklad nemusia chodiť na pravidelné antigénové testovanie.

Odporúčané
Juraj Šeliga odstupuje z postu podpredsedu parlamentu po tom, čo ho v noci načapali v bratislavskom klube Juraj Šeliga odstupuje z postu podpredsedu parlamentu po tom, čo ho v noci načapali v bratislavskom klube 5. mája 2021, 14:35

V súčasnosti dostalo prvú dávku očkovania viac ako 21 percent obyvateľov, pričom časť obyvateľstva môže mať vytvorenú už aj imunitu po prekonaní ochorenia covid-19. Testovanie v Košiciach ukázalo prítomnosť protilátok až vo štvrtine odobratých vzoriek.

V nemocniciach klesol počet hospitalizovaných pacientov o 20 percent za uplynulý týždeň. Momentálne na lôžkach leží okolo 1 300 ľudí, čo spoločne s klesajúcim počtom nových prípadov vytvára predpoklad na nové uvoľňovanie opatrení. Postup uvoľňovania oznámi v piatok minister zdravotníctva spoločne s hlavným hygienikom.

Domov
Zdieľať
Diskusia