Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
5. mája 2021, 13:37
Čas čítania 1:12
Viktor Kniš

Holý si služobne prenajíma stotisícový Mercedes E 63 AMG od vlastnej firmy bez odplaty. Štátny VW Touareg mu nevyhovuje

POLITIKA VLÁDA EDUARDA HEGERA
Uložiť Uložené

Podpredseda vlády pre legislatívu navyše vysmial opozičného politika z Hlasu-SD, ktorý podľa neho nevie čítať s porozumením.

Opozičný poslanec Hlasu-SD Matúš Šutaj Eštók obvinil Štefana Holého z papalášizmu v súvislosti zo zmluvou zverejnenou v centrálnom registri, z ktorej vyplýva, že podpredseda vlády pre legislatívu si prenajíma luxusné auto Mercedes E 63 AMG. Nový model takého auta s výkonom 450 kW má hodnotu viac ako 120-tisíc eur. Modely v plnej výbave sa pohybujú v rozmedzí od 160-tisíc do 180-tisíc eur. 

CRZ
Zdroj: CRZ

Zmluvu uzavrelo ministerstvo vnútra so spoločnosťou, v ktorej figuruje aj Holý. Nominant Sme rodina sa netají tým, že ide o jeho vlastné auto, ktoré využíva na súkromné účely, a keďže mu vyhovuje viac ako služobný VW Touareg, rozhodol sa pre tento krok. 

Holý si svoje auto prenajíma bezodplatne, štát teda platí len prípadné náklady za opravy a pohonné hmoty. Ide o náklady, ktoré by štát musel zaplatiť v každom prípade. „Mal som pridelené dve vozidlá. Jednu limuzínu značky BMW a jeden Volkswagen Touareg. Toto druhé auto som vrátil a dal si namiesto neho súkromné auto na služobné účely,“ povedal denníku SME. Na otázku, čo mu prekážalo na Touaregu, neodpovedal. 

Aj keď má Holý vlastný úrad, ktorý si môže prenajať auto, zmluva išla cez ministerstvo vnútra, pretože doň museli namontovať majáky. Má teda právo prednostnej jazdy a šoférovať ho môžu len zamestnanci ministerstva. Zmluva medzi Holého firmou a ministerstvom vnútra zanikne spoločne s mandátom podpredsedu vlády. „Ide o moje obľúbené auto. Keďže musím používať služobné autá, zdá sa mi zbytočné, aby moje auto stálo na dvore,“ povedal denníku SME. 

Odporúčané
Šeliga a Žitňanská zo strany Za ľudí a Droba zo SaS porušili zákaz vychádzania. V noci ich vyfotili v klube Šeliga a Žitňanská zo strany Za ľudí a Droba zo SaS porušili zákaz vychádzania. V noci ich vyfotili v klube 5. mája 2021, 11:42

Verejnosť zmluva zaskočila aj vzhľadom na Holého predchádzajúce kauzy pripomínajúce papalášizmus. Jeho meno sa spája s nevysvetlenou výnimkou na cestovanie do Británie bez testu v čase, keď sa na Slovensku začala šíriť mutácia z ostrovov.

Nedávno si jeho úrad zaobstaral luxusné priestory. Podľa informácií Hospodárskych novín sa mal sťahovať do budovy Park One v centre Bratislavy, kde má priestory na najvyššom poschodí s terasou a výhľadom na mesto.

Domov
Zdieľať
Diskusia