Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
3. mája 2021, 20:58
Čas čítania 0:55
Kamila Šebestová

Už o týždeň nebudú musieť v Česku nosiť vonku rúška

NEWS KORONAVÍRUS
Uložiť Uložené

Otvárajú sa napríklad aj tetovacie štúdiá.

Podobne ako u nás, aj v Česku dochádza k vytúženému uvoľňovaniu opatrení. Česká vláda s uvoľňovaním začína opatrne, od 10. mája otvára obchody a remeselné služby. K tým patria napríklad opravovne obuvi, sklárske dielne alebo stolárstva. Okrem nich začínajú opäť fungovať napríklad aj tetovacie salóny, soláriá či cestovné kancelárie. 

Naši susedia sa dočkali aj toho, že vonku nebudú musieť vôbec nosiť rúško, pokiaľ sa v ich blízkosti nebude nachádzať človek vzdialený menej ako dva metre. To však neplatí, pokiaľ sú v okolí ľudí z rovnakej domácnosti.

„Ak ste vo voľnom priestore a nie sú vo vašej blízkosti iní ľudia, nemusíte nosiť ochranu úst. Pokiaľ však prídete na zastávku električky alebo autobusu a je tam viac ľudí, tak si rúško nasadíte, povedal po zasadnutí vlády minister zdravotníctva Petr Arenberger. 

Podľa portálu iDNES sa od ďalšieho pondelka vrátia do lavíc žiaci druhého stupňa v ďalších krajoch, v niektorých už do školy chodia. V Česku funguje zaujímavý princíp rotačnej výuky. Spočíva v tom, že sa deti učia týždeň doma a týždeň v škole. 

Odporúčané
V Číne sa koronavírusom nakazilo 250 miliónov ľudí za prvých 20 dní decembra, tvrdia hrozivé uniknuté dokumenty. Ako je to možné? V Číne sa koronavírusom nakazilo 250 miliónov ľudí za prvých 20 dní decembra, tvrdia hrozivé uniknuté dokumenty. Ako je to možné? 25. decembra 2022, 12:00

V siedmich krajoch sa otvárajú aj múzeá, galérie či pamiatky. Na liečebné pobyty do kúpeľov budú môcť odteraz chodiť aj zaočkovaní, nielen ľudia, ktorí prekonali ochorenie covid-19. 

Testovanie vo firmách a na úradoch je momentálne povinné raz týždenne. Česká vláda dnes rozhodla o tom, že to bude pokračovať ešte minimálne celý jún. Podniky však naďalej zostávajú zatvorené. V Česku vláda, na rozdiel od Slovenska, nepovoľuje ani otvorenie terás. 

Odporúčané
Cítim sa, akoby po mne podupalo stádo sexuálne aktívnych slonov, hovorí po očkovaní moderátor Sajfa Cítim sa, akoby po mne podupalo stádo sexuálne aktívnych slonov, hovorí po očkovaní moderátor Sajfa 3. mája 2021, 17:11
Domov
Zdieľať
Diskusia