Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
28. apríla 2021, 8:04
Čas čítania 1:41
Martin Mičuda

Rodina modelov Hyundai sa rozrastá o 280-koňovú Konu N, ktorá má nakoniec len predný pohon

Rodina modelov Hyundai sa rozrastá o 280-koňovú Konu N, ktorá má nakoniec len predný pohon
Zdroj: Hyundai
TECH AUTOMOBILOVÉ NOVINKY
Uložiť Uložené

Po modeloch i20 N a i30 N kórejský výrobca ponúkne v Európe tretí plnohodnotný enkový model.

Po viacerých upútavkách a postranných informáciách automobilka Hyundai ukázala ďalšieho člena rodiny N. Ide o crossover Kona N, ktorý je v poradí tretím enkovým modelom pre európsky trh a zároveň prvým SUV v rámci športového portfólia značky. Aj napriek tomu, že ide o SUV, šéf technického vývoja Albert Biermann oznámil, že Kona N je ostrý model, ktorý zaručí nadšenie i radosť.

Kona vo verzii N je športovo orientovaná, čo potvrdzuje predný nárazník s masívnymi otvormi, naznačené prieduchy nad maskou, 19" tmavé disky z ľahkej zliatiny, zadný spojler, difúzor či dvojica koncoviek výfuku. Má aj červené doplnky či modrastý lak performance blue. Pre model Kona N automobilka predstavila aj špecifický odtieň sonic blue, ktorý dopĺňajú laky phantom black, atlas white, cyber grey, dark knight grey alebo ignite red. 

Hyundai, Kona N,
Zdroj: Hyundai

V kokpite zaujmú najmä nové 10,25" digitálne budíky, ktoré majú športový vizuál s centrálne umiestneným otáčkomerom. Zaujímavosťou je, že takéto riešenie nedostal po nedávnej modernizácii ani model i30 N, ktorý sa naďalej spolieha na analógové riešenie. Novou grafikou disponuje aj centrálny 10,25" displej infotainmentu, kde je možné vyvolať rôzne športové ukazovatele. Apple CarPlay či Android Auto sú samozrejmosťou.

Domov
Zdieľať
Diskusia