Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
27. apríla 2021, 11:05
Čas čítania 1:22
Viktor Kniš TASR

Boris Kollár podmienil ďalšie predĺženie núdzového stavu. Z nemocníc musia prepustiť ešte 1 000 ľudí

ZDRAVIE BORIS KOLLÁR
Uložiť Uložené

Vláda v pondelok večer rozhodla, že núdzový stav sa predĺži o ďalších 30 dní.

Sme rodina už nechce predlžovať núdzový stav, pokiaľ sa nepredĺženie neprejaví negatívne na zdraví a životoch ľudí. Ak o 20 dní bude v nemocniciach len 500 či 600 ľudí, hnutie v Národnej rade SR nezahlasuje za predlžovanie núdzového stavu.

Sme rodina nebude za ďalšie predĺženie núdzového stavu

 „Ten sa automaticky skončí o 20 dní, teda v deň hlasovania o ňom v parlamente,“ uviedol pre TASR predseda NR SR a hnutia Sme rodina Boris Kollár.

Odporúčané
Za Matovičovu „atómovú zbraň“ platíme milióny týždenne, aby sme odhalili pár stoviek pozitívnych prípadov. Ako zmeniť stratégiu? Za Matovičovu „atómovú zbraň“ platíme milióny týždenne, aby sme odhalili pár stoviek pozitívnych prípadov. Ako zmeniť stratégiu? 26. apríla 2021, 17:39


„Pandemická komisia a odborníci požadovali predĺžiť núdzový stav, dali aj veľa vážnych argumentov, pod ich tlakom a závažnosťou sa vláda rozhodla schváliť na ďalších 30 dní núdzový stav. Toto rozhodnutie bolo zodpovedné. Cez to všetko tento núdzový stav bude musieť do 20 dní potvrdiť parlament a tu sa vrátim k nášmu vyhláseniu, že v Sme rodina už nechceme predlžovať tento núdzový stav, pokiaľ sa nepredĺženie neprejaví negatívne na zdraví a životoch ľudí,“ povedal Kollár.


Ozrejmil, že aktuálne je v nemocniciach 1 600 ľudí a Slovensko má len okolo 500 covidových lôžok. „Všetky ostatné lôžka boli zriadené a držané len na základe právnych nariadení z núdzového stavu,“ poznamenal. Odborníci podľa jeho slov vysvetlili, že ak to vláda neschváli, bude 1 000 pacientov aktuálne odkázaných na pomoc zdravotníkov „vysťahovaných na parkovisko“ a nebude im mať kto poskytovať pomoc. „Toto bol ten tlak, prečo vláda ešte posunula núdzový stav,“ vysvetlil Kollár.

Domov
Zdieľať
Diskusia