Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
Refresher Slovensko
Otvoriť v aplikácii Refresher
Stiahnuť
X
22. apríla 2021, 11:35
Čas čítania 0:24
Adam Novosad

Podiel vo vydavateľstve denníka SME odkúpil od Penty investičný fond spojený s Georgeom Sorosom

NEWS
Uložiť Uložené

Penta sa zbavila svojho podielu vo vydavateľstve Petit Press.

Finančná skupina Penta už nevlastní podiel vo vydavateľstve Petit Press. Vydavateľstvo stojí za denníkom SME, pričom skupina Penta v ňom vlastnila 34-percentný podiel. Nákup podielu Pentou spôsobil v roku 2014 hromadný odchod novinárov z denníka SME, ktorí následne založili Denník N. Petit Press dnes zostáva druhým najväčším vydavateľstvom v krajine.

Odporúčané
Muž 15 rokov nechodil do práce, ale výplata mu každý mesiac cinkla na účet. Dokopy zarobil vyše 500-tisíc eur Muž 15 rokov nechodil do práce, ale výplata mu každý mesiac cinkla na účet. Dokopy zarobil vyše 500-tisíc eur 22. apríla 2021, 10:51

Na základe informácií SME odvolávajúcich sa na finančnú skupinu Penta 34-percentný podiel vo vydavateľstve Petit Press odkúpil investičný fond Media Development Investment Fund New York (MDIF), ktorého prvotný kapitál vo výške 500-tisíc dolárov v roku 1995 poskytol finančník George Soros. Tento fond dlhoročne investuje do rôznych médií po celom svete. Ostatných 5,5 % podielu od Penty odkúpili manažéri vydavateľstva. 

Domov
Zdieľať
Diskusia