Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
22. apríla 2021, 10:51
Čas čítania 0:43
Adam Novosad

Muž 15 rokov nechodil do práce, ale výplata mu každý mesiac cinkla na účet. Dokopy zarobil vyše 500-tisíc eur

NEWS PRÁCA
Uložiť Uložené

V talianskej nemocnici vyplácali mesačnú mzdu mužovi, ktorý 15 rokov neprišiel do práce.

Zamestnanec jednej talianskej nemocnice nechodil do práce dlhých 15 rokov, ale napriek tomu mu každý mesiac prišla na účet výplata. Takto znejú závery vyšetrovania talianskej polície z mesta Catanzaro, ktorá dostala tip v súvislosti s vyplácaním peňazí neexistujúcemu zamestnancovi. Muž vraj naposledy prišiel do práce v nemocnici Ciaccio na juhu krajiny v roku 2005, informuje BBC.

Aj keď nepracoval 15 rokov, na svoje konto si za roky absencie pripísal údajne 538-tisíc eur. Polícia už začala trestné stíhanie pre podozrenie z podvodu aj vydierania, ale muži zákona zatiaľ nezistili, ako je možné, že manažéri nemocnice zamestnancovi neustále vyplácali mzdu napriek absencii. Polícia preto vyšetruje šesť vedúcich pracovníkov zdravotníckeho zariadenia.

nemocnica
Zdroj: Pixabay

Muž mal pôvodne pracovať v nemocnici ako zamestnanec verejnej správy, lenže krátko po svojom nástupe do zariadenia Ciaccio odmietol chodiť do práce. V rámci doterajšieho vyšetrovania polícia zistila, že sa údajne vyhrážal svojej nadriadenej manažérke. Na základe vyhrážok sa manažérka zľakla a odmietla voči zamestnancovi začať disciplinárne konanie, vďaka čomu mohol dostávať výplatu celých 15 rokov.

Odporúčané
Ukrajina je pripravená na vojnu s Ruskom, bude bojovať do posledného muža, vyhlásil prezident Zelenskyj Ukrajina je pripravená na vojnu s Ruskom, bude bojovať do posledného muža, vyhlásil prezident Zelenskyj 22. apríla 2021, 8:12

Manažérka neskôr odišla do dôchodku, avšak ani jej nástupcovia si vraj tisíce eur odchádzajúce na účet neaktívneho zamestnanca nevšimli. Odhalenie prípadu je súčasťou dlhodobého záujmu talianskej polície o podvody vo verejnom sektore.

Domov
Zdieľať
Diskusia