Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
12. apríla 2021, 14:03
Čas čítania 1:37
Viktor Kniš

Diplomati sa obuli do Matoviča: Ponižuje Slovákov a hrubo porušuje medzinárodné diplomatické zvyklosti

NEWS IGOR MATOVIČ
Uložiť Uložené

Útoky na zahraničnú službu škodia budovaniu modernej štátnosti, vyhlásili viacerí slovenskí diplomati.

Slovenskí diplomati v spoločnom stanovisku vyzvali politických predstaviteľov krajiny, aby konali spôsobom, ktorý neoslabuje naše postavenie, nevyvoláva pochybnosti o našej štátnej zrelosti a neponižuje Slovensko a jeho inštitúcie.

Odporúčané
Šéfke ŠÚKL-u sa niekto vyhrážal, že zabije ju aj jej manžela a dieťa. Anonymné správy začína vyšetrovať prokuratúra Šéfke ŠÚKL-u sa niekto vyhrážal, že zabije ju aj jej manžela a dieťa. Anonymné správy začína vyšetrovať prokuratúra 12. apríla 2021, 13:41

Útoky na zahraničnú službu škodia budovaniu modernej štátnosti

Urobili tak v súvislosti s minulotýždňovou návštevou ministra financií Igora Matoviča (OĽaNO) v Maďarsku, počas ktorej ho na rokovaniach o vakcíne Sputnik V s tamojším premiérom Viktorom Orbánom nesprevádzal zástupca slovenskej diplomacie, ale poslanec Národnej rady SR (NR SR) György Gyimesi (OĽaNO).

Igor MatovičViktor Orbán
Zdroj: Facebook (Igor Matovič)


„Zahraničná služba je strategickým nástrojom štátu na presadzovanie a chránenie jeho záujmov a posilňovanie jeho vonkajšieho postavenia. Naša diplomacia za tri desaťročia svojho jestvovania prešla rôznymi zložitými obdobiami a zvládla ich. Konala pritom vždy lojálne, rešpektujúc apolitickosť a dôsledne sa vyhýbajúc zasahovaniu do vnútropolitickej súťaže,“ podčiarkli s tým, že slovenská zahraničná služba je inštitúcia, ktorú sa podarilo budovať v kontinuite, profesionálne a bez neprimeraných stranícky motivovaných zásahov.

Domov
Zdieľať
Diskusia