Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
11. apríla 2021, 12:58
Čas čítania 1:03
Adam Novosad

Pellegrini by do Moskvy vzal šéfku ŠÚKL-u, aby Rusov konfrontovala s chýbajúcimi dokumentmi. Kollár by prijal aj čínsku vakcínu

POLITIKA SLOVENSKO VAKCÍNA
Uložiť Uložené

Peter Pellegrini odsúdil návštevy Igora Matoviča, ktorý podľa neho nič nevyrokoval a urazil slovenskú diplomaciu.

Peter Pellegrini by bol najradšej, keby sa Igor Matovič za svoju cestu do Ruska a Maďarska nielen ospravedlnil, ale rovno aj odišiel z pozície ministra financií. Takto v relácii O 5 minút 12 zhodnotil predseda politickej strany Hlas-SD situáciu, ktorá sa v súvislosti s vakcínou Sputnik V vyvinula v uplynulých dňoch.

Pellegrini odsúdil, že Matovič vycestoval do Moskvy, kde sa prihováral len za to, aby si Rusko doteraz dovezené vakcíny nevzalo naspäť, ale nežiadal od ruskej strany chýbajúce dokumenty, na základe ktorých Štátny ústav pre kontrolu liečiv odmietol vydať súhlasné stanovisko so spustením očkovania populácie.

„Ja by som so sebou vzal do lietadla šéfku ŠÚKL-u aj ministra zdravotníctva,“ poznamenal Pellegrini k tomu, ako by sa podľa vlastných slov zachoval v rovnakej situácii on.

Peter Pellegrini.
Peter Pellegrini. Zdroj: TASR/Martin Baumann

Súčasného ministra financií skritizoval aj za to, ako nepriamo urazil slovenskú diplomaciu, keď na rokovanie do Budapešti s Viktorom Orbánom nevzal ani len zástupcu slovenského veľvyslanectva v Maďarsku, ale namiesto toho ho sprevádzal poslanec OĽaNO György Gyimesi.

Domov
Zdieľať
Diskusia