Regal Burger rozšíril svoju ponuku vegetariánskych burgerov. Ako nám chutila bezmäsitá novinka?
Burger bez mäsa je čoraz žiadanejší. Pre niektorých ľudí je pritom dôvodom aj ochrana planéty. Pri produkcii priemerného hamburgera so slaninou, syrom, šalátom a s paradajkami sa spotrebuje 3 140 litrov vody. Samotný kúsok hovädzieho mäsa si na účet pripisuje 2 500 litrov vody. Pri rastlinnej verzii tak podľa Svetového ekonomického fóra ušetríme 75 – 90 % vody a 87 – 90 % emisií.
Buďme však úprimní: skôr než záchrana zatiaľ stále jedinej planéty, na ktorej ľudia môžu existovať, nás motivuje chuť. Ak nám vegetariánske či dokonca vegánske jedlá budú chutiť, budeme ich jesť bez ohľadu na (toxické) klebety o tom, ako veľmi je cool či in dať si cviklu namiesto mäsa.
Burger bez burgera
Či už je to marketing a potenciálny zisk, ktorý bezmäsové placky prinášajú, alebo záujem o životné prostredie, prípadne jednoducho reakcia na požiadavky zákazníkov, aj na Slovensku pribúdajú prevádzky, kde môžeš ochutnať burger s oveľa menšou ekologickou stopou. Presne taký nám domov na ochutnávku poslali z Regal Burgera. Ich novinka sa nazýva No Meat Burger a zástupcovia siete reštaurácií a bistier vravia, že ide o unikátnu náhradu mäsa.
Regal Burger predstavil novinku so 100 % vegánskou plackou. Pre Refresher potvrdili, že zatiaľ neplánujú vegánsky produkt (vrátane žemle či omáčky), no krokom k udržateľnosti a ľahšiemu burgeru je nová placka, ktorú si môžeš vypýtať do hociktorého burgera namiesto mäsa.
Ponuku Regalu sme si preštudovali online a v prípade, že chceš vegánsku verziu, môžeš si vybrať jedine Veggie Classic s pečenými šampiňónmi a baklažánom a požiadať ich, aby vynechali syr.
Novinka No Meat Burger je treťou alternatívou pre vegetariánov v ich menu. Spolumajiteľ Jozef Kuzma zdôraznil, že pri príprave dbajú na to, aby produkty ostali vegetariánske, čiže používajú aj separátny gril.