Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
Gastronovinky na Refresheri ti prináša WoltObjednávaj si z množstva reštaurácií so skvelými zľavami na Wolte. S doručením.Objednaj si jedlo
11. apríla 2021, 19:29
Čas čítania 2:59
Tímea Krauszová

No Meat Burger sľubuje, že dokonale nahrádza chuť skutočného mäsa. Presvedčil nás, aby sme prešli na vegetariánsku stravu?

No Meat Burger sľubuje, že dokonale nahrádza chuť skutočného mäsa. Presvedčil nás, aby sme prešli na vegetariánsku stravu?
Zdroj: Regal Burger
GASTRO GASTROPRIEMYSEL VEGETARIÁNSKY BURGER
Uložiť Uložené
Gastronovinky na Refresheri ti prináša WoltObjednaj si jedlo

Regal Burger rozšíril svoju ponuku vegetariánskych burgerov. Ako nám chutila bezmäsitá novinka?

Burger bez mäsa je čoraz žiadanejší. Pre niektorých ľudí je pritom dôvodom aj ochrana planéty. Pri produkcii priemerného hamburgera so slaninou, syrom, šalátom a s paradajkami sa spotrebuje 3 140 litrov vody. Samotný kúsok hovädzieho mäsa si na účet pripisuje 2 500 litrov vody. Pri rastlinnej verzii tak podľa Svetového ekonomického fóra ušetríme 75 – 90 % vody a 87 – 90 % emisií.

Buďme však úprimní: skôr než záchrana zatiaľ stále jedinej planéty, na ktorej ľudia môžu existovať, nás motivuje chuť. Ak nám vegetariánske či dokonca vegánske jedlá budú chutiť, budeme ich jesť bez ohľadu na (toxické) klebety o tom, ako veľmi je cool či in dať si cviklu namiesto mäsa.

Odporúčané
Eva a Dominika z Balans Bistra: Nepoužívame Beyond Meat, pretože k nám lieta cez pol sveta Eva a Dominika z Balans Bistra: Nepoužívame Beyond Meat, pretože k nám lieta cez pol sveta 7. apríla 2021, 13:16

Burger bez burgera

Či už je to marketing a potenciálny zisk, ktorý bezmäsové placky prinášajú, alebo záujem o životné prostredie, prípadne jednoducho reakcia na požiadavky zákazníkov, aj na Slovensku pribúdajú prevádzky, kde môžeš ochutnať burger s oveľa menšou ekologickou stopou. Presne taký nám domov na ochutnávku poslali z Regal Burgera. Ich novinka sa nazýva No Meat Burger a zástupcovia siete reštaurácií a bistier vravia, že ide o unikátnu náhradu mäsa.

Regal Burger predstavil novinku so 100 % vegánskou plackou. Pre Refresher potvrdili, že zatiaľ neplánujú vegánsky produkt (vrátane žemle či omáčky), no krokom k udržateľnosti a ľahšiemu burgeru je nová placka, ktorú si môžeš vypýtať do hociktorého burgera namiesto mäsa.

Ponuku Regalu sme si preštudovali online a v prípade, že chceš vegánsku verziu, môžeš si vybrať jedine Veggie Classic s pečenými šampiňónmi a baklažánom a požiadať ich, aby vynechali syr. 

Novinka No Meat Burger je treťou alternatívou pre vegetariánov v ich menu. Spolumajiteľ Jozef Kuzma zdôraznil, že pri príprave dbajú na to, aby produkty ostali vegetariánske, čiže používajú aj separátny gril. 

Domov
Zdieľať
Diskusia