Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
22. marca 2021, 12:07
Čas čítania 0:51
Adam Novosad

Igor Matovič to dotiahol až do prestížneho denníka Financial Times. Vláda je plná osobných konfliktov, píše sa v článku

NEWS IGOR MATOVIČ SLOVENSKO
Uložiť Uložené

Nové podmienky premiéra Igora Matoviča zaujali aj prestížny denník Financial Times, ktorý o vládnej kríze na Slovensku napísal krátky článok.

Predseda vlády Igor Matovič to dotiahol do prestížneho časopisu Financial Times. V článku s titulkom „Slovenský premiér je pripravený podať demisiu pre spor o ruskej vakcíne“  informuje o vývoji vládnej krízy, ktorú spustil začiatkom marca nákup vakcíny Sputnik V.

Igor Matovič nakúpil vakcínu bez toho, aby ju schválila Európska lieková agentúra, čo vyvrcholilo ultimátom od strán SaS a Za ľudí. Richard Sulík aj Veronika Remišová žiadajú hlavu Igora Matoviča, na čo premiér presne rok po nástupe do úradu reagoval tlačovou konferenciou, na ktorej oznámil, že je ochotný odstúpiť. „Matovič povedal, že je pripravený podať demisiu, ale určil si sériu podmienok vrátane toho, že zostane členom vlády,“ píšu Financial Times.

igor matovič
Zdroj: TASR/Dano Veselský/Financial Times

Článok cituje časť z vyjadrenia Igora Matoviča, ktoré predniesol na tlačovej konferencii a následne zverejnil na Facebooku. Predseda vlády v ňom kritizuje svojich koaličných partnerov, že spočiatku žiadali len odstúpenie ministra zdravotníctva Mareka Krajčího, ale odrazu si zmysleli, že odchod Igora Matoviča z postu premiéra bude novou podmienkou. Matovič však v statuse uznal svoj podiel viny na aktuálnej situácii na Slovensku.

Odporúčané
Poznáme dátum, keď by sme podľa EÚ mali dosiahnuť kolektívnu imunitu. Sputnik V vraj nebude Európa potrebovať Poznáme dátum, keď by sme podľa EÚ mali dosiahnuť kolektívnu imunitu. Sputnik V vraj nebude Európa potrebovať 22. marca 2021, 9:37

Financial Times v závere článku vysvetľujú, ako vznikla súčasná vládna koalícia. Autor sa venuje aj konfliktom, ktoré v nej od začiatku existujú. Tie opisuje ako osobné nezhody medzi jednotlivými členmi vlády, do čoho vstúpila krátko po prevzatí moci v krajine pandémia koronavírusu. Ani Financial Times nezabudli Slovensko označiť za krajinu, ktorá dosiahla jednu z najvyšších mier úmrtnosti na covid-19 v prepočte na obyvateľa.

Domov
Zdieľať
Diskusia