Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
Vyskúšaj REFRESHER+ len za 1 €
21. marca 2021, 9:53
Čas čítania 0:38
Tímea Krauszová

Kedy skončí lockdown? Odpovedá zakladateľ BioNTech, ktorý vyvinul prvú vakcínu proti koronavírusu schválenú v Európe

Kedy skončí lockdown? Odpovedá zakladateľ BioNTech, ktorý vyvinul prvú vakcínu proti koronavírusu schválenú v Európe
Zdroj: TASR/DPA
NEWS LOCKDOWN VAKCÍNA
Uložiť Uložené

Šéf farmaceutickej firmy očakáva, že mnohé európske krajiny budú mať epidémiu pod kontrolou ešte tento rok.

Zakladateľ nemeckej farmaceutickej firmy BioNTech Ugur Sahin je optimista. Očakáva, že mnohé európske krajiny budú mať epidémiu pod kontrolou do jesene, čo by malo znamenať aj koniec lockdownov. Povedal to nemecké noviny Welt am Sonntag, informuje DW.

Očkovanie bude rýchlejšie a lockdowny nebude treba

„V mnohých európskych krajinách a v USA pravdepodobne do konca leta nebudeme potrebovať lockdown. Naďalej budú lokálne ohniská, no bude to len šum na pozadí. Budeme mať mutácie, ale už nám nebudú naháňať strach.“ Takto sa vyjadril šéf BioNTech pre nemecké noviny.

BioNTech v spolupráci s americkým Pfizerom vyvinuli prvú vakcínu proti koronavírusu, ktorú schválili v Európskej únii. Na čele stojí manželský pár Ugur Sahin a Özlem Türeciová.

Sahin si nemyslí, že vírus, ktorý spôsobuje ochorenie covid-19, zmizne. Nie je podľa neho ani jasné, ako často sa budeme musieť nanovo očkovať. Terajšie problémy s pomalým očkovaním, ktoré zaznamenali vo viacerých krajinách, však označil za dočasné. Verí, že do konca septembra bude 70 % Nemcov zaočkovaných. Momentálne dostalo vakcínu necelých desať percent.

Odporúčané
Komička Simona osobne konfrontovala Cibulkovú: Keď bude hladomor, dúfam, že nám budeš fotiť večere Komička Simona osobne konfrontovala Cibulkovú: Keď bude hladomor, dúfam, že nám budeš fotiť večere 20. marca 2021, 8:49
Domov
Zdieľať
Diskusia