Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
20. marca 2021, 13:23
Čas čítania 0:56
Viktor Kniš

Cardi B a Megan Thee Stallion čelia sťažnostiam, ich vystúpenie na Grammy prirovnávajú k pornu

Cardi B a Megan Thee Stallion čelia sťažnostiam, ich vystúpenie na Grammy prirovnávajú k pornu
Zdroj: Kevin Winter/Getty Images
NEWS MEGAN THEE STALLION
Uložiť Uložené

Cardi pripúšťa, že vystúpenie bolo vyzývavé, odmieta však prehnané prirovnania.

Cardi B a Megan Thee Stallion si pre divákov pripravili najväčšie prekvapenie večera v rámci galavečera odovzdávania cien Grammy. Nie všetci však boli s ich šou spokojní, informuje NME. Federálna komunikačná komisia prijala desiatky sťažností z rôznych štátov USA, pričom diváci sa sťažovali najmä na živé vystúpenie raperiek, ktoré označovali za hanlivé a prirovnávali ho k pornu alebo tancu v striptízovom klube. Za problém považujú aj kostýmy, v ktorých ženy vystupovali. 

Niektoré zo sťažností zároveň uvádzali, že nemôžu uveriť, ako je možné, že dovolia Cardi B vystupovať s vyzývavou šou v televízii, ale zároveň v Spojených štátoch zakázali knihy od autora menom Dr. Seuss, ktoré podľa úradov podnecovali rasizmus. 

Odporúčané
Grammy ovládli speváčky Taylor Swift a Billie Eilish a raperka Megan Thee Stallion. Pozri si prehľad nominácií a víťazov Grammy ovládli speváčky Taylor Swift a Billie Eilish a raperka Megan Thee Stallion. Pozri si prehľad nominácií a víťazov 15. marca 2021, 7:18

Právne kvôli týmto prirovnaniam sa rozhodla reagovať aj samotná Cardi B, ktorej sa nepáči, že ju niekto prirovnáva k rasistickému spisovateľovi. 

„Kedy školy nútili deti, aby čítali text skladby WAP? Rozumiem, že skladba môže byť vulgárna, ale neporovnávajte zmyselnú pieseň s knihami s rasistickým obsahom. Ako v tom nemôžete vidieť rozdiel? Vidím, že zdravý rozum nie je samozrejmosťou,“ napísala nahnevaná speváčka. 

Cardi zareagovala aj na kritiku v súvislosti s časovým zaradením jej vystúpenia v rámci programu. Zdôraznila, že program bol riadne označený upozornením, ktoré znamená, že maloletí ho môžu sledovať len pod dohľadom dospelej osoby. „Znamená to, že je vašou úlohou, aby ste skontrolovali svoje deti. Moje vystúpenie bolo v nedeľu okolo desiatej večer, vaše deti už mali byť v posteli pripravené na školu v nasledujúci deň,“ odkázala raperka. 

Domov
Zdieľať
Diskusia