Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
15. marca 2021, 7:18
Čas čítania 2:21
Viktor Kniš

Grammy ovládli speváčky Taylor Swift a Billie Eilish a raperka Megan Thee Stallion. Pozri si prehľad nominácií a víťazov

Grammy ovládli speváčky Taylor Swift a Billie Eilish a raperka Megan Thee Stallion. Pozri si prehľad nominácií a víťazov
Zdroj: TASR/Jordan Strauss/Invision/AP
HUDBA TAYLOR SWIFT
Uložiť Uložené

Víťazkami tohoročných ocenení Grammy boli jednoznačne ženy.

Tohtoročné odovzdávanie cien Grammy suverénne ovládli ženské interpretky vrátane Taylor Swift či 19-ročnej Billie Eilish.

Najprestížnejšie hudobné ceny si podmanila aj raperka Megan Thee Stallion, ktorá si odnáša až tri vzácne sošky a definitívne sa tak bude uchádzať o post najlepšej rapovej interpretky na svete. O tom sa však rozhodne až v momente, keď s Cardi B vydajú album v rovnakom roku. Práve Cardi a Megan Thee Stallion predviedli v rámci odovzdávania aj živú prezentáciu skladby WAP. 

Odovzdávanie sa vo všeobecnosti nieslo vo voľnejšej atmosfére ako pred rokom, keď sa ceremónia konala krátko po vypuknutí pandémie.

Grammy patrí medzi najvýznamnejšie ceny aj spôsobom hlasovania, o nomináciách a následnom udelení cien rozhodujú členovia americkej hudobnej akadémie, ktorých je asi 13-tisíc. Aj napriek tomu sa však akadémii nevyhýba kritika.

Naposledy sa ozval The Weeknd, podľa ktorého je súťaž skorumpovaná. Pridal sa k nemu aj nominovaný Justin Bieber, ktorému sa nepáčilo, že ho porota nezaradila medzi R&B spevákov. 

Odporúčané
Spotify HiFi je na ceste. Nepotrebuješ výbavu za 1 000 eur, aby si mohol byť hudobný fajnšmeker Spotify HiFi je na ceste. Nepotrebuješ výbavu za 1 000 eur, aby si mohol byť hudobný fajnšmeker 24. februára 2021, 10:30

Rekordy prepisovala najmä Beyoncé, stala sa z nej najoceňovanejšia umelkyňa v histórii odovzdávania cien Grammy. Celkovo ich má na konte 29. Od začiatku kariéry zaznamenala už 79 nominácií.

Zažiarila aj Taylor Swift, ktorá sa teraz môže pochváliť celkovo tretím ocenením za album roka. Taký úspech v minulosti zaznamenali len kapacity ako Frank Sinatra. 

Už tradične boli Grammy aj oslavou módy. A keďže známe osobnosti nemali možnosť ukázať sa počas celého roka, túto príležitosť patrične využili. Najlepšie outfity prinesieme v samostatnom článku.

Nahrávka roka

Black Parade – Beyoncé
Colors – Black Pumas
Rockstar – DaBaby featuring Roddy Ricch
Say So – Doja Cat
Everything I Wanted – Billie Eilish – víťazka
Don't Start Now – Dua Lipa
Circles – Post Malone
Savage – Megan Thee Stallion

Domov
Zdieľať
Diskusia