Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
17. marca 2021, 16:39
Čas čítania 1:15
Martin Mičuda

Prvý pohľad na elektrické BMW i4 potvrdzuje vertikálnu masku a informuje o dojazde 590 kilometrov

Prvý pohľad na elektrické BMW i4 potvrdzuje vertikálnu masku a informuje o dojazde 590 kilometrov
Zdroj: BMW Group
TECH BMW
Uložiť Uložené

Ďalší člen elektrickej modelovej rodiny BMW uzrel svetlo sveta.

To, že po úplne novom modeli iX mníchovská automobilka pracuje aj na ďalšom elektromobile z modelového radu „i“, nebolo žiadnym tajomstvom. Reč je o BMW i4, ktoré sa v uplynulých hodinách poodhalilo na prvých oficiálnych fotografiách. Zatiaľ však nejde o úplné predstavenie novinky, pretože automobilka ukázala len dizajnové stvárnenie exteriéru.

Stalo sa tak pri dnešnej výročnej konferencii BMW Group, ktorá bilancovala svoj uplynulý rok. Zlatým klincom programu bola práve ukážka ďalšieho plne elektrického BMW, ktoré vstúpi na trh v priebehu roka 2021, a to vrátane verzie M Performance. Z vizuálnej stránky vychádza nová i4-ka z pôvodnej štúdie Concept i4, no a ako sa ukazuje, prvotné počítačové vizualizácie sériovej verzie neboli vôbec ďaleko od reality. Práve naopak, nové i4 je de facto rad 4 s dvojicou dverí navyše a výhradne elektrickým pohonom.

BMW, i4,
Zdroj: BMW Group

4-dverové, respektíve lepšie povedané 5-dverové Gran Coupé tak dostalo vertikálne orientovanú masku so špecifickou a do veľkej miery zaslepenou štruktúrou, BMW Laserlight svetlá, pribudlo množstvo modrých detailov a naopak vzadu zmizli koncovky výfuku. Kľučky dverí majú minimalistickejšie spracovanie a sú viac zapustené do karosérie, nechýba pritom tradičné bezrámové riešenie dverí.

Domov
Zdieľať
Diskusia