Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
3. marca 2020, 17:20
Čas čítania 1:16
Martin Mičuda

BMW ukázalo nové logo, ale i elektromobil s dojazdom až 600 kilometrov

BMW ukázalo nové logo, ale i elektromobil s dojazdom až 600 kilometrov
Zdroj: <a rel="nofollow noopener" target="_blank" href="https://www.press.bmwgroup.com/global/article/detail/T0306064EN/bmw-concept-i4-stay-ahead-in-style" onclick="gaTrack('article', 'bottom', 'source');">bmwgroup.com</a>
TECH BMW
Uložiť Uložené

Sériová podoba príde budúci rok.

Ak si čakal, že BMW na autosalóne v Ženeve predstaví novú 4-ku s obrovskými ľadvinkami, tak si čakal márne. Nie preto, že slávny autosalón sa nakoniec nekoná, ale preto, že Mníchovčania dali prednosť inej novinke. Tú zhmotňuje elektrický Concept i4, ktorý vraj už teraz jasne naznačuje, ako bude vyzerať jeho sériová verzia.

Nová i4-ka totiž začne písať novú kapitolu i-čkového modelového radu. Ako sa ukazuje, produkčná verzia pôjde pravdepodobne v šľapajách radu 4 Gran Coupé, aspoň teda podľa tvaru karosérie. Tak či onak, teraz máme pred sebou „len“ koncepčnú podobu, ktorá púta pozornosť veľkými a zároveň úzkymi ľadvinkami, ešte užšími a do strán pretiahnutými svetlami. 

BMW štúdiou i4 ukazuje nielen nové logo, ale i elektromobil s dojazdom až 600 kilometrov
Zdroj: www.press.bmwgroup.com

Strechu v štýle kupé zakončuje jasne naznačená odtrhová hrana. Pod ňou nájdeme efektne prepracované LED-kové svetlá, aké vo veľmi podobnom tvare nájdeme práve v rade 4 kupé/kabrio. Concept i4 je zároveň prvým modelom značky, na ktorom sa predstavuje vynovené logo BMW – zmizla čierna farba, ktorú vystriedal priehľadný povrch a čistejšie línie.

Domov
Zdieľať
Diskusia