Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
28. februára 2020, 12:01
Čas čítania 1:06
Martin Mičuda

Tohtoročný autosalón v Ženeve zrušili. Dôvodom je koronavírus

TECH
Uložiť Uložené

Pre automobilových nadšencov nejde dozaista o dobrú správu.

S blížiacim sa autosalónom v Ženeve sa čoraz viac začalo špekulovať o tom, do akej miery môže automobilový veľtrh ovplyvniť či dokonca obmedziť koronavírus. Ako sa ukazuje, vírus, ktorý sa už rozšíril aj na starom kontinente ovplyvní najväčšiu automobilovú udalosť roka viac, ako sa čakalo – tohtoročný autosalón v Ženeve organizátori zrušili.

Na oficiálnych stránkach veľtrhu síce túto informácie ešte nenájdeš, je ale len otázkou času, kedy sa tak stane. Švajčiarska vláda rozhodla, že z preventívnych dôvodov zruší všetky verejné a súkromné akcie, na ktorý je na jednom mieste viac ako 1 000 ľudí. Správu pre Refresher potvrdili aj viacerí slovenskí zástupcovia automobiliek. 

To znamená, že tohtoročný, už 90. ročník najslávnejšieho autosalónu budú musieť zrušiť. A to napriek tomu, že ešte pred pár dňami samotní organizátori pre koronavírus informovali o zvýšených bezpečnostných opatreniach. O jeho možnom zrušení ale nepadla ani zmienka. Tohtoročný motoristický sviatok bol naplánovaný v dňoch 5. až 15. marca, pričom už  3. marca mali brány Palexpa otvoriť pre novinársku verejnosť. 

Síce je už isté, aký osud 90. ročník ženevského autosalónu postihne, otázkou je, aký bude plán B. Zaujímavosťou pritom je, že automobilový veľtrh v Ženeve sa konal aj v čase 2. svetovej vojny či počas SARS a eboly. Rok 2020 sa tak zapíše do histórie, keďže prvýkrát sa brány veľkolepého Palexpa neotvoria kvôli vírusu.

Aktualizácia 12:45: Zrušenie tohtoročného autosalónu v zmysle nariadenia vlády už oficiálnou cestou potvrdil aj samotný usporiadateľ prostredníctvom stránky aj e-mailovej komunikácie.

Domov
Zdieľať
Diskusia