Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
17. marca 2021, 10:44
Čas čítania 0:39
Daniel Mikolášik

Instagram zakročí proti pedofilom. Nová funkcia nedovolí dospelým užívateľom kontaktovať tínedžerov, ktorých nepoznajú

Instagram zakročí proti pedofilom. Nová funkcia nedovolí dospelým užívateľom kontaktovať tínedžerov, ktorých nepoznajú
Zdroj: Unsplash/CC0
TECH INSTAGRAM PEDOFÍLIA
Uložiť Uložené

Pokus o konverzáciu budú môcť maloletí ukončiť, nahlásiť alebo dotyčného zablokovať.

Sociálna sieť Instagram v najnovšej správe oznámila novú bezpečnostnú funkcionalitu, ktorá má zabezpečiť ochranu maloletých pri používaní aplikácie. Už onedlho totiž zakáže dospelým používateľom kontaktovať cez DM (súkromnú správu) osoby mladšie ako 18 rokov, ktoré ich nebudú sledovať.

Odporúčané
Šéf Zásielkovne: Začínal som so mzdou 1 000 eur a ojazdenou Škodou, ktorú sme si striedali so skladníkmi (Rozhovor) Šéf Zásielkovne: Začínal som so mzdou 1 000 eur a ojazdenou Škodou, ktorú sme si striedali so skladníkmi (Rozhovor) 23. februára 2021, 10:30

Ako sa píše v oficiálnej správe Instagramu, ak sa dospelý používateľ rozhodne napísať správu tínedžerovi alebo dieťaťu, ktoré ho „nefollowuje“, vyskočí mu upozornenie, že odoslanie správy danému účtu nie je možné. Upozornenie dostane aj maloletá osoba, aby si bola vedomá potenciálneho nebezpečenstva a zvýšila opatrnosť v prípade cudzieho účtu.

Domov
Zdieľať
Diskusia