Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
16. marca 2021, 13:29
Čas čítania 0:43
Daniel Mikolášik

COOP Jednota predávala jedovatý mrazený špenát. Priotrávilo sa viac ako 100 Slovákov

NEWS
Uložiť Uložené

Otravu mal podľa všetkého spôsobiť jedovatý durman, ktorý sa do výrobku primiešal.

Známy slovenský reťazec supermarketov COOP Jednota čelí kritike. Vo svojich obchodoch totiž niekoľko dní predával infikovaný hlboko mrazený špenátový pretlak. Priotrávilo sa vyše 100 osôb, ktoré si po konzumácii jedovatého špenátu museli volať záchranku.

Odporúčané
Kde si dáš v Bratislave najlepší burger? Zostavili sme pre teba top 10! Kde si dáš v Bratislave najlepší burger? Zostavili sme pre teba top 10! 8. marca 2021, 10:30

Ako informuje TV Markíza, otravu mal podľa všetkého spôsobiť jedovatý durman, ktorý sa do výrobku omylom primiešal. Ako k fatálnej chybe došlo, zatiaľ známe nie je. V priebehu desiatich dní však v Národnom toxikologickom informačnom centre zaznamenali okolo sto telefonátov v súvislosti s požitím mrazeného špenátu.

špenátcoop jednota
Zdroj: Štátna veterinárna a potravinová správa SR

Prípadov však údajne môže byť omnoho viac. Úrady preto varujú, aby si ľudia dávali pozor a vyhýbali sa 400-gramovému hlboko mrazenému špenátovému pretlaku značky Coop tradičná kvalita.

Reťazec ho síce už od piatku sťahuje zo svojich predajní, no apeluje na ľudí, ktorí ho náhodou majú doma, aby ho nekonzumovali. V takom prípade ho môžeš prísť vrátiť do predajne.

„COOP Jednota Slovensko vyhlasuje, že možná kontaminácia výrobkov nebola zapríčinená v systéme COOP Jednota, a to ani prepravou a ani skladovaním na jednotlivých maloobchodných prevádzkach,“ reaguje Zuzana Peiger Ačjaková, PR manažérka COOP Jednota Slovensko.

Zároveň sme v intenzívnom kontakte s výrobcom uvedeného výrobku za účelom objasnenia príčin možnej kontaminácie, pravdepodobne vzniknutej vo výrobnom procese,“ dodala PR manažérka. 

Domov
Zdieľať
Diskusia