Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
8. marca 2021, 21:39
Čas čítania 0:55
Adam Novosad

Krajčímu tiekli slzy, keď neschválili tvrdý lockdown. Vedeli sme, že začnú zomierať ľudia, priznal v rozhovore

NEWS IGOR MATOVIČ MAREK KRAJČÍ PETER PELLEGRINI
Uložiť Uložené

Marek Krajčí v rozhovore pre Postoj spomínal na rokovanie vlády pred Vianocami.

Marek Krajčí plakal, keď vláda v decembri neschválila tvrdý lockdown, lebo vedel, že toto rozhodnutie bude mnohých stáť život. Pôjde o stovky ľudských životov. Tak v novom rozhovore pre portál Postoj opisoval svoje pocity minister zdravotníctva, keď dostal otázku o schvaľovaní predvianočného zákazu vychádzania. Vláda vtedy zmätkovala, začiatok lockdownu sa odďaľoval a napokon nebol ani taký tvrdý, ako mnohí odborníci očakávali.

Minister zdravotníctva v rozhovore vysvetľoval, že dáta v tom čase hovorili jasnou rečou. Na otázku, či v decembri vláda vedela, že ak neschváli tvrdý lockdown, budú umierať stovky ľudí, Krajčí odpovedal kladne.  

„To som vedel. To vedeli všetci. Nakoniec, tie čísla vás nepustia, keď máte 8-tisíc nakazených, tak zhruba za 2 týždne budete mať 100 mŕtvych. Z tých 8-tisíc nakazených budete mať zhruba 400 ľudí v nemocniciach,“ komentoval Krajčí. Tieto dáta boli podľa neho k dispozícii.

Odporúčané
Vlhovú v lockdowne povzbudzuje fanklub, nechápali fanúšikovia Shiffrinovej. Svetový pohár v Jasnej sa koná v tvrdom lockdowne Vlhovú v lockdowne povzbudzuje fanklub, nechápali fanúšikovia Shiffrinovej. Svetový pohár v Jasnej sa koná v tvrdom lockdowne 7. marca 2021, 16:05

Na sociálnych sieťach v uplynulých týždňoch kolovalo ministrovo vyjadrenie, v ktorom vysvetľoval, že sa musel na vláde za tvrdý lockdown biť dokonca so zástupcami vlastnej strany. Napokon zostal jediný, kto tvrdý lockdown presadzoval, tak ho situácia vystresovala natoľko, že začal plakať. „Ja som neplakal nahlas, len mi tiekli slzy. Ale jedna pani tam naozaj veľmi plakala,“ spomínal minister.

Domov
Zdieľať
Diskusia