Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
8. marca 2021, 18:27
Čas čítania 0:42
Adam Novosad

Cigániková zvažuje žalobu na Matoviča. Vyjadruje sa infantilne ako dieťa, žiada od premiéra ospravedlnenie

NEWS IGOR MATOVIČ PENTA
Uložiť Uložené

Poslankyňa žiada ospravedlnenie za osočovanie zo strany Igora Matoviča.

Igor Matovič bude mať možno na krku žalobu. Jana Bittó Cigániková z SaS si od neho vyžiadala ospravedlnenie za to, že ju minulý november viackrát označil za „ťažkú lobistku“ finančnej skupiny Penta, ale na tlačovej konferencii naznačoval aj to, že neustále klame. Uťahoval si dokonca z jej priezviska, ktoré podľa premiéra symbolizuje náchylnosť klamať.

Výrok „To je presne Janka Cigániková, ona to má trošku aj v mene“ považuje poslankyňa z úst predsedu vlády za neakceptovateľný. Vraj takto infantilne komunikujú mladistvé osoby.

Jana Bittó Cigániková.
Jana Bittó Cigániková. Zdroj: TASR/Jaroslav Novák

Cigániková sa teraz rozhodla zabojovať za to, aby Matovič uviedol svoje vyjadrenia na pravú mieru. Vo štvrtok 4. marca odoslala na úrad vlády výzvu na ospravedlnenie, ale zatiaľ sa reakcie nedočkala. Šéfka zdravotníckeho parlamentného výboru preto poznamenala, že je pripravená predsedu vlády zažalovať, ak sa Matovič rozhodne výzvu ignorovať.

Odporúčané
Vlhovú v lockdowne povzbudzuje fanklub, nechápali fanúšikovia Shiffrinovej. Svetový pohár v Jasnej sa koná v tvrdom lockdowne Vlhovú v lockdowne povzbudzuje fanklub, nechápali fanúšikovia Shiffrinovej. Svetový pohár v Jasnej sa koná v tvrdom lockdowne 7. marca 2021, 16:05

Poslankyňa vo výzve na ospravedlnenie odmieta obvinenia z toho, že by bola na výplatnej listine skupiny Penta alebo pracovala ako jej lobistka. Matovič ju v novembri označil za ochrankyňu všetkých zdravotných poisťovní, na čo reaguje tým, že vie všetky svoje príjmy a majetok vydokladovať. S Jaroslavom Haščákom, dnes už bývalým šéfom Penty, sa podľa jej slov nikdy nestretla.

Domov
Zdieľať
Diskusia