Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
8. marca 2021, 7:52
Čas čítania 1:12
Viktor Kniš

Vládna kríza pokračuje: Ja som zohnal vakcíny, Sulík klame, intriguje, vulgárne nadáva a ohovára, píše Matovič

POLITIKA IGOR MATOVIČ RICHARD SULÍK
Uložiť Uložené

Predseda vlády vytvoril na Facebooku svoj a Sulíkov „účet“ za posledný týždeň.

Premiér Matovič v úplnom závere týždňa pridal na Facebook príspevok, ktorým zhrnul, čo robil počas celého týždňa Richard Sulík a čo on sám. Ako predseda vlády si prisvojil úspech so ziskom vakcín vrátane 100-tisíc kusov od Pfizer, ktoré dostalo Slovensko v rámci SOS programu a bude ich musieť v budúcnosti vrátiť. Rovnako považuje za svoj osobný úspech, že našej krajine darovalo Francúzsko 15-tisíc vakcín značky AstraZeneca. 

Igor Matovič dodáva, že kým on zháňal vakcíny, „kolega“ celý týždeň vulgárne nadával, klamal, útočil, ohováral a intrigoval. S najväčšou pravdepodobnosťou myslel premiér na Richarda Sulíka, na ktorého opakovane útočil počas diskusnej relácie Sobotné dialógy.

Matovič tvrdil, že mu Sulík na vláde niekoľko minút vulgárne nadával, opäť zopakoval, že predseda SaS je zodpovedný za tisícky ľudí, ktorí zomreli na covid, a taktiež si myslí, že Sulík chce pád súčasnej vlády, pretože v minulosti chcel pád vlády Ivety Radičovej. Premiér preto na Facebooku podčiarkol svoju a Sulíkovu prácu – vyšlo mu, že kým on zohnal dve dávky pre viac ako milión ľudí, jeho koaličný partner „pre ľudí neurobil vôbec nič“.

Odporúčané
Premiér Matovič v relácii RTVS nehovoril pravdu o prezidentke ani o kinách a zavádzal o vakcínach Premiér Matovič v relácii RTVS nehovoril pravdu o prezidentke ani o kinách a zavádzal o vakcínach 6. marca 2021, 16:47

Pravdou je, že Slovensko v skutočnosti zatiaľ nemá milión vakcín navyše. Rusko totiž zo sľúbenej dodávky dvoch miliónov ampuliek doručilo len prvú desatinu a zatiaľ nie je isté, či dokáže plniť záväzky, krajinám zo západu sa to však nedarí.

 „Čakal som, že bude z toho humbuk, ale že super správu pre Slovensko niekto využije ako zámienku na povalenie vlastnej vlády, to som ani len netušil,“ dopísal ešte neskôr do statusu premiér, aj keď mu Veronika Remišová aj Richard Sulík opakujú, že dôvodom žiadosti o rekonštrukciu nie je Sputnik V, ale spôsob vládnutia.

Predsedovia SaS a Za ľudí podľa svojich slov súhlasia s nákupom neregistrovanej vakcíny, ktorú by však mali na Slovensku podávať až vtedy, keď získa povolenie od Európskej liekovej agentúry alebo kladné hodnotenie od Štátneho ústavu pre kontrolu liečiv. 

Domov
Zdieľať
Diskusia