Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
5. marca 2021, 15:08
Čas čítania 0:58
Viktor Kniš

Matovič priznal, že s nákupom Sputnika mu pomáhal Viktor Orbán. V statuse protirečí Korčokovi

NEWS IGOR MATOVIČ IVAN KORČOK
Uložiť Uložené

Matovič kritizuje kroky ministra zahraničných vecí a nominanta SaS Korčoka.

Predseda vlády Igor Matovič zverejnil status, v ktorom priznal, že Slovensku pomohla s nákupom ruskej vakcíny Sputnik V maďarská vláda. Najprv o jej nákupe diskutoval s premiérom Viktorom Orbánom, neskôr s tamojším ministrom zahraničných vecí Pétrom Szijjártóm, ktorý mu mal dať kontakt na ruskú stranu.

Práve v súvislosti s maďarským šéfom diplomacie Igor Matovič zverejnil na Facebooku protichodné tvrdenie ako minister Ivan Korčok.

„Nemám rád, ak niekto o ľuďoch, ktorí svojmi činmi dokazujú, že sú priateľmi Slovenska, šíri pravý opak. Keďže sa taký nešvár na Slovensku rozmohol - chcem verejne poďakovať ministrovi zahraničných vecí Maďarska Pétrovi Szijjártóovi za jeho veľkú pomoc pri zabezpečení 2 miliónov vakcín Sputnik V pre ľudí na Slovensku,“ napísal Matovič. 

Odporúčané
Remišová: Naď je pripravený vládnuť s fašistami, ide mu len o moc, to je pre mňa najväčšie sklamanie Remišová: Naď je pripravený vládnuť s fašistami, ide mu len o moc, to je pre mňa najväčšie sklamanie 5. marca 2021, 12:35

Premiér narážal na aktuálny diplomatický spor týkajúci sa novely nášho zákona o dvojakom občianstve. Na ministerstvo zahraničných vecí si totiž predvolali maďarského veľvyslanca, ktorý mal vysvetliť konanie maďarského šéfa diplomacie Szijjártóa počas návštevy v Komárne. Tam totiž komentoval spomínanú novelu slovenského zákona. 

Domov
Zdieľať
Diskusia