Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
11. marca 2021 o 15:14
Čas čítania 0:59
Viktor Kniš

Marek Krajčí končí vo funkcii ministra zdravotníctva. Demisiu však podá, až keď sa začne očkovať Sputnikom V

NEWS IGOR MATOVIČ IVAN KORČOK
Uložiť Uložené

Vládna kríza sa skončila výmenou ministra zdravotníctva.

Minister zdravotníctva Marek Krajčí končí vo funkcii. Podľa koaličných partnerov nezvládol riadenie pandémie. Práve jeho odvolanie bolo požiadavkou strán SaS a Za ľudí na to, aby ďalej pokračovali vo vláde v aktuálnom zložení. Premiér Igor Matovič zostáva vo svojej pozícii. 

Nie som prilepený na svoju stoličku

Nepoznám človeka, ktorý by každým jedným krokom prejavoval väčšiu snahu chrániť životy a zdravie," povedal Igor Matovič o Marekovi Krajčím. 

Marek Krajčí poďakoval poslaneckému klubu OĽaNO a hnutiu Sme rodina. „Žiaľ, dve menšie koaličné strany podmienili zotrvanie vo vláde mojou demisiou,“ povedal odchádzajúci minister zdravotníctva.

Odporúčané
KOALIČNÁ KRÍZA: Vláda opäť nemá zhodu, rokovania budú pokračovať KOALIČNÁ KRÍZA: Vláda opäť nemá zhodu, rokovania budú pokračovať 11. marca 2021 o 13:43

„Opakovane som komunikoval, že nie som prilepený na svoju stoličku. Vzdávam sa svojej pozície a chcem poďakovať všetkým pracovníkom na ministerstve zdravotníctva, ktorí to so mnou celý rok ťahali. Stále sme v pandémii, ktorá je bezprecedentná,“ dodal.

Odstúpi, až keď začnú očkovať Sputnikom

Podľa Igora Matoviča ide o najabsurdnejšiu demisiu v dejinách. Tvrdí, že ide o amorálne rozhodnutie koaličných partnerov. Marek Krajčí bude podľa premiéra odstupovať „postupne“. „Chcem, aby nový minister alebo ministerka bola so súčasným ministrom niekoľko týždňov spolu v úrade. Tak, aby sa to nedotklo ochrany zdravia a životov,” povedal Igor Matovič.

Meno nového ministra zdravotníctva sa podľa Matoviča dozvieme v najbližších dňoch až týždňoch.

Na záver tlačovky Igor Matovič povedal, že Marek Krajčí podá demisiu až v momente, keď bude na Slovensku „naplno rozbehnuté očkovanie Sputnikom V“.

Odôvodnil to tým, že práve dovoz vakcín z Ruska bol podľa neho „rozbuškou“ koaličnej krízy a chce, aby mali partneri motiváciu dotiahnuť očkovanie zatiaľ neregistrovanou vakcínou do úspešného konca.

Domov
Zdieľať
Diskusia