Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
2. marca 2021, 14:16
Čas čítania 0:55
Viktor Kniš

Dnes večer zasadne republiková rada SaS. Na stole je všetko, aj odchod z vlády, hovorí Richard Sulík

NEWS RICHARD SULÍK
Uložiť Uložené

Minister hospodárstva bol hosťom v relácii Na telo plus.

Minister hospodárstva Richard Sulík v relácii Na telo plus povedal, že nákup vakcín Sputník V je čudná akcia nehodná demokratického štátu. Podľa predsedu SaS on sám ani členovia strany o tajnom nákupe nevedeli. „Igor Matovič nám predložil text, že buď registrácia liekovej agentúry, alebo kladné hodnotenie ŠÚKL,“ popisuje podmienky, za ktorých sa mala používať ruská vakcína na Slovensku. Ani jedna podmienka zatiaľ splnená nebola. Spôsob nákupu označil za smiešny. „Je to typická Matovičovina,“ dodal. 

Sulík hovorí, že sa určite majú dať ruskou vakcínou zaočkovať ľudia, ktorí jej veria a podpíšu informovaný súhlas. Podľa neho nemáme veľa iných možností. 

Šéf SaS podporuje vyhlásenie svojho ministra zahraničných vecí Ivana Korčoka, ktorý kritizoval premiéra, že prišiel vakcíny vítať, aj keď nevítal AstraZenecu ani Pfizer. „Možno to bola podmienka ruskej strany,“ dodal Sulík.

Odporúčané
Riziko rozpadu koalície sa zvyšuje, Remišová je znechutená. V utorok večer zasadne predsedníctvo strany Za ľudí Riziko rozpadu koalície sa zvyšuje, Remišová je znechutená. V utorok večer zasadne predsedníctvo strany Za ľudí 2. marca 2021, 13:37

Minister hospodárstva naďalej trvá na vyhlásení, že za tisícky mŕtvych je zodpovedný šéf rezortu zdravotníctva Marek Krajčí. 

Strana SaS bude mať dnes večer republikovú radu. „Na stole je všetko,“ vyhlásil Richard Sulík. Na otázku moderátora, či sa budú baviť aj o odchode z vlády, povedal, že sa budú baviť úplne o všetkom. Výsledky by mali byť známe zajtra po rokovaní vlády. „Budeme sa baviť aj o tom, ako bude vyvodená zodpovednosť,“ povedal Sulík s tým, že SaS za predčasné voľby hlasovať nebude. 

Richard Sulík si myslí, že opatrenia na Slovensku sú absurdné. Podľa neho je pre zníženie mobility dôležité zrušiť vlaky zadarmo, ktoré nezrušili, lebo si Boris Kollár dupol. 

Domov
Zdieľať
Diskusia