Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
2. marca 2021 o 13:37
Čas čítania 1:06
Daniel Mikolášik

Riziko rozpadu koalície sa zvyšuje, Remišová je znechutená. V utorok večer zasadne predsedníctvo strany Za ľudí

NEWS VERONIKA REMIŠOVÁ ZA ĽUDÍ
Uložiť Uložené

Odchod zo Za ľudí údajne zvažujú aj Šeliga, Benčík či Žitňanská. Po ich odchode by sa poslanecký klub Za ľudí rozpadol.

Koaličná strana Za ľudí diskutuje o situácii v koalícii, hovorí o reálnom riziku rozpadu vládnej koalície. Opisuje zlyhanie v manažmente pandémie a v očkovacej stratégii. Podľa šéfky strany a vicepremiérky Veroniky Remišovej musia prijať „zásadné rozhodnutie“. V utorok večer sa má zísť predsedníctvo strany.

Odporúčané
Šéf Infosecurity: Rusi zaklamali, že Sputnik už na Slovensku posúdili experti. Matovič nás posunul k Orbánovmu Maďarsku (Rozhovor) Šéf Infosecurity: Rusi zaklamali, že Sputnik už na Slovensku posúdili experti. Matovič nás posunul k Orbánovmu Maďarsku (Rozhovor) 2. marca 2021 o 10:30

„Som znechutená a sklamaná nielen ja, ale viacerí členovia našej strany. Na jednej strane vidíme obrovské zlyhania v manažmente pandémie a v očkovacej stratégii, ktorá odsúva starých a chorých, na druhej strane je reálne riziko rozpadu vládnej koalície a návrat Fica s Pellegrinim. O tomto diskutujeme v strane a musíme prijať zásadné rozhodnutie,“ skonštatovala Remišová v stanovisku strany.

remišová
Zdroj: TASR


Odchod poslanca NR SR Tomáša Valáška z koalície a strany Remišovú mrzí. „Mrzí ma o to viac, že práve strana Za ľudí vetovala ako jediná vo vláde nákup neregistrovanej vakcíny Sputnik V, a preto rozumiem jeho frustrácii a chápem, že už ho to nebaví. Bolo absolútne nevhodné a nedôstojné, ako vakcínu premiér Matovič nakúpil a vítal,“ doplnila.


Remišová zopakovala, že Za ľudí nemá problém s očkovaním Sputnikom V za rovnakých podmienok, ako majú ostatné vakcíny, ktoré prešli registráciou, sú preverené a bezpečné. Valášek zdôvodnil svoj odchod okolnosťami nákupu vakcíny. Spolu s ďalším bývalým predstaviteľom strany, poslancom Miroslavom Kollárom, chce fungovať v rámci parlamentnej opozície.

Odporúčané
Koalícia má o ďalšieho poslanca menej. Vystupuje z nej Tomáš Valášek zo strany Za ľudí Koalícia má o ďalšieho poslanca menej. Vystupuje z nej Tomáš Valášek zo strany Za ľudí 1. marca 2021 o 18:56

Klub Za ľudí môže zaniknúť

O nasledovaní Valáškových krokov podľa informácií portálu Aktuality.sk však zvažujú aj ďalší kritici premiéra, no rovnako aj kritici predsedníčky strany Veroniky Remišovej. Nad odchodom údajne rozmýšľa napríklad predsedníčka poslaneckého klubu Jana Žitňanská, podpredseda parlamentu Juraj Šeliga či poslanci Marek Hattas a Ján Benčík.

Po ich odchode by malo Za ľudí len 6 poslancov, čo znamená, že by sa poslanecký klub Za ľudí v parlamente rozpadol. Na jeho činnosť je podľa rokovacieho poriadku potrebných minimálne 8 členov.

Domov
Zdieľať
Diskusia