Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
2. marca 2021, 6:04
Čas čítania 0:51
Lukáš Čelka

Japonsko požiadalo Čínu, aby netestovala ich občanov análnym výterom. Sťažujú sa, že je to nedôstojné

Japonsko požiadalo Čínu, aby netestovala ich občanov análnym výterom. Sťažujú sa, že je to nedôstojné
Zdroj: TASR/AP
NEWS ČÍNA JAPONSKO
Uložiť Uložené

Testovanie na koronavírus touto metódou im vraj spôsobilo psychické problémy.

Japonsko požiadalo Čínu, aby prestala japonských obyvateľov testovať na koronavírus  pomocou výterov z konečníka. Vláda v Tokiu tak urobila potom, ako sa dozvedela, že určité oblasti Číny testujú ľudí práve týmto, nie veľmi príjemne znejúcim spôsobom, informoval o tom portál Ladbible.

Aplikácia testu z konečníka si vyžaduje pichnutie testovacej „tyčinky“  do análneho otvoru pacienta, a to do hĺbky tri až päť centimetrov. Po dostatočnom zasunutí ňou musí zdravotník niekoľkokrát otočiť, čím dokončí nepríjemný výter. Tento proces trvá približne 10 sekúnd.

Odporúčané
Policajti budú kontrolovať dodržiavanie protipandemických opatrení už aj v civile. Asistovať pri kontrolách im budú vojaci Policajti budú kontrolovať dodržiavanie protipandemických opatrení už aj v civile. Asistovať pri kontrolách im budú vojaci 1. marca 2021, 16:34


Hovorca hlavného tajomníka japonskej vlády, Katsunobu Kato, sa dnes vyjadril, že od čínskej strany nedostali žiadne uistenie o tom, že túto metódu testov prestane používať u japonských občanov.

Domov
Zdieľať
Diskusia