Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
28. februára 2021, 19:11
Čas čítania 0:46
Tímea Krauszová

Andrej Danko tvrdí, že budúci týždeň donesie slovenské lietadlo z Ruska vakcínu Spustnik aj ruský liek na Covid-19

NEWS ANDREJ DANKO IGOR MATOVIČ KORONAVÍRUS SLOVENSKO
Uložiť Uložené

„Je obrovský úspech, že Igor Matovič poslúchol a Sputnik objednal.“

Andrej Danko v nedeľu prekvapil novým videom na Facebooku. Tvrdí, že budúci týždeň sa do Ruska chystá slovenské lietadlo, ktoré môže priniesť vakcíny aj lieky. Vraj o tom rokovali s premiérom Igorom Matovičom, ktorého SNS pred mesiacom vyzvalo na dodávku ruskej vakcíny Sputnik V.

O dodávke prebiehali rokovania, o ktorých občasne prehovorili poslanci aj sám premiér najmä v rôznych diskusných reláciách počas uplynulých víkendov. Danko však vec prezentuje ako vybavenú.

Odporúčané
Uniknuté opatrenia sú pravdivé, povedal premiér Matovič. Priznal sa, že sám občas nenosí rúška, obvinil z toho aj moderátora Uniknuté opatrenia sú pravdivé, povedal premiér Matovič. Priznal sa, že sám občas nenosí rúška, obvinil z toho aj moderátora 28. februára 2021, 11:41

Dostaneme zásielku z Ruska?

„Budúci týždeň by malo ísť lietadlo pre Sputnik. Hovorím to s plnou zodpovednosťou,“ hovorí Danko vo videu. Premiérovi adresoval aj výzvu: vraj by bola škoda, keby sa lietadlo vrátilo poloprázdne. Chcel by, aby z Ruska doniesli aj liek Triazavirin, ktorý si majú podľa Dankových slov minister zdravotníctva Marek Krajčí a Igor Matovič naštudovať.

„Je obrovský úspech, že Igor Matovič poslúchol a Sputnik objednal,“ uzavrel paradoxne Danko, ktorý sa dať očkovať nechystá. V relácii Na telo už dávnejšie prehlásil, že ignoruje aj testovania a nechystá sa nechať si pichnúť akúkoľvek vakcínu. 

Igor Matovič naďalej zastáva názor, že ruská vakcína Sputnik V je dobrou vakcínou a bolo by správne, aby sa objednala. Povedal to v nedeľnej diskusii V politike na TA3. 

Domov
Zdieľať
Diskusia