Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
25. februára 2021, 14:42
Čas čítania 0:59
Adam Novosad

Slovenský lockdown je ako prezervatív natiahnutý na ruku, odkázal Matovičovi známy primár

NEWS LOCKDOWN
Uložiť Uložené

Igor Matovič rokuje s odborníkmi za okrúhlym stolom, lebo chce stabilizovať a zlepšiť epidemiologickú situáciu.

Lockdown po takmer desiatich týždňoch od zavedenia stále nefunguje, vyhlásil v pondelok 22. februára premiér Igor Matovič. Na tlačovej konferencii vtedy označil za vinníkov súčasného epidemiologického stavu na Slovensku odborníkov, ktorých vraj nechal riadiť pandémiu po celý ten čas, ale oni zlyhali.

Odporúčané
Je Ivermektín zázračný zabijak Covidu-19? Slovensko doviezlo nové lieky, ktoré užíval Matovič, ale aj ľudia vo Wu-chane Je Ivermektín zázračný zabijak Covidu-19? Slovensko doviezlo nové lieky, ktoré užíval Matovič, ale aj ľudia vo Wu-chane 23. februára 2021, 14:30

Na tieto obvinenia hneď v ten večer zareagoval primár Milan Kulkovský z interného oddelenia v nemocnici v Považskej Bystrici, ktorý deň čo deň informuje ľudí na svojom facebookovom blogu o postupoch v liečbe koronavírusu. „Ten slovenský lockdown je ako prezervatív natiahnutý na ruku. Áno, použitý bol. Ale na nesprávnom úde... Následkom sa potom nemôžeme čudovať,“ poznamenal Kulkovský 

 

Posted by Milan Kulkovsky blog on Monday, February 22, 2021

Igor Matovič síce na tento odkaz nereagoval, ale na tlačovej konferencii oznámil, že zvoláva okrúhly stôl, za ktorým budú sedieť a diskutovať nielen predstavitelia vlády, ale najmä odborníci. Spoločnými silami tak predseda vlády chce situáciu stabilizovať a zlepšiť.

Kulkovský však nerozumie, ako sa s takýmto prístupom dá dosiahnuť konsenzus, keď Matovič najskôr vedcov douráža a potom s nimi ide rokovať. Primár vo vyjadrení pre Plusku skonštatoval, že tieto osočovania zo strany predsedu vlády považuje za „hrubú urážku a dehonestáciu“. Vraj rozumie snahe zbaviť sa viny, ale premiér by podľa neho mal dodržiavať určité hranice.

Odporúčané
SaS sa opäť obúva do ministra zdravotníctva, Bittó Cigániková spísala úlohy, ktoré by mal vyriešiť SaS sa opäť obúva do ministra zdravotníctva, Bittó Cigániková spísala úlohy, ktoré by mal vyriešiť 25. februára 2021, 13:46

Rokovanie za okrúhlym stolom pritom prebieha od utorka 23. februára až dodnes, pričom experti sa s politikmi dohodli, že z diskusie nebudú nič vynášať na verejnosť až dovtedy, kým nedotiahnu plán na zlepšenie situácie do finálnej podoby. Primár Kulkovský pritom pripomenul, ako mnohé návrhy odborníkov spred Vianoc či zo začiatku roka neprešli politickým sitom, a tak neboli zavedené.

Domov
Zdieľať
Diskusia