Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
23. februára 2021, 21:27
Čas čítania 2:21
Dominik Vetrák

Kino verzia Justice League stojí za ho*no, tvrdí jeden zo šéfov štúdia Warner Bros.

FILMY A SERIÁLY JUSTICE LEAGUE
Uložiť Uložené

Už v marci uvidíme vylepšenú verziu od originálneho režiséra Zacka Snydera.

18. marca uvidíme takmer 4-hodinovú verziu Justice League od režiséra Zacka Snydera, ktorý projekt nedokončil kvôli samovražde svojej dcéry. Následne ho dokončoval Joss Whedon, no a ten robil dotáčky a pridával rôzne scény. Niektoré chcel mať vo filme sám, iné chcelo štúdio.

Vznikol tak film tvorený 3 silnými víziami, ktorý vo finále vôbec nefungoval a tento mix pochoval aj samotnú kvalitu filmu. ktorý mal naštartovať svet DC komiksových filmov podobne ako ten marvelácky. Snímka však prepadla a plány sa zmenili. 

Odporúčané
Konečne uvidíme pravú verziu Justice League! 4-hodinový režisérsky zostrih Zacka Snydera uverejní HBO Max Konečne uvidíme pravú verziu Justice League! 4-hodinový režisérsky zostrih Zacka Snydera uverejní HBO Max 20. mája 2020, 22:16

Zdá sa, že kompetentní ľudia v štúdiu Warner Bros. vedeli o chabej kvalite filmu dávno pred premiérou. Vanity Fair urobilo veľký profil pre Justice League a následný Snyderov Cut, kde sa okrem iných bavia aj so samotným Zackom Snyderom, ale aj anonymným výkonným zamestnancom vo Warner Bros. Ten tvrdí, že od začiatku vedeli, že kino verzia Jossa Whedona stojí za ho*no. 

„Keď sme konečne videli, čo Whedon natočil, bolo to otupujúce. Bolo to hrozné. Celá tá sekvencia s ruskou rodinou na konci – také zbytočné. Každý to vedel. Bolo to trápne obdobie, kedy si nikto nechcel priznať, aký kus ho*na to celé je.“

Zack Snyder doteraz Whedonovu verziu nikdy nevidel a zrejme nikdy neuvidí. Z toho, čo sa dozvedel, si myslí, že Whedon a štúdio prepísali a pretočili asi 3/4 filmu. Nie je to ale výlučne chyba Jossa Whedona. Zmeny sa diali už počas Snyderovho natáčania, no a pokračovali aj po nástupe Jossa Whedona, ktorý natáčal množstvo scén na základe rozkazov štúdia.

Justice League Snyder Cut
Zdroj: Warner Bros. Pictures

Warner Bros. Snyderovi napríklad nedovolili zakomponovať romantickú linku medzi Lois Lane a Bruceom Wayneom aka Batmanom, čo malo v Batmanovi vytvoriť vnútorný konflikt v momente, kedy sa mali pokúsiť znovu oživiť Supermana. Lois stále milovala Supermana, a tak by mal Batman ďalšiu dilemu. 

Odporúčané
Tvorca CGI Vladimír Valovič: Pri Supermanovej tvári s fúzmi som si povedal: Fúú, veľa šťastia tomu, kto to bude robiť (Rozhovor) Tvorca CGI Vladimír Valovič: Pri Supermanovej tvári s fúzmi som si povedal: Fúú, veľa šťastia tomu, kto to bude robiť (Rozhovor) 25. marca 2021, 14:30

Okrem toho Snyderovi oznámil vtedajší CEO Warner Bros., že svoju 4-hodinovú verziu musí skresať na 2 hodiny. Snyder si nevedel predstaviť, ako to má dokázať. Predstaviť nových hrdinov, božských mega-záporákov a zároveň do filmu zakomponovať humor a odľahčené scény, ktoré si žiadalo samotné štúdio.

Vzhľadom na to, že Snyder a jeho manželka Deborah, s ktorou film produkoval, veľmi trpeli kvôli smrti ich dcéry, rozhodli sa film opustiť. Nemali síl ďalej bojovať so štúdiom a boli si vedomí, že Joss Whedon aj tak dostáva čoraz viac priestoru a moci nad filmom.  Whedon ju teda ako tak dokončil a výsledok nepotešil absolútne nikoho.

Justice League Snyder Cut
Zdroj: Warner Bros. Pictures

Okamžite po premiére sa fanúšikovia začali ozývať a dožadovať sa vydania Snyder Cut, teda Snyderovho zostrihu a vízie. Dlhé roky štúdio tvrdilo, že nič také neexistuje, no opak bol pravdou. Snyder mal svoju 4-hodinovú verziu so sebou na notebooku a ukazoval ju priateľom.

Henry Cavill, Ben Affleck, Gal Gadot, Jason Momoa a ďalší častokrát lobovali za to, aby sa táto verzia filmu dokončila a vypustila. Fanúšikovia dokonca kúpili banner na Times Square, kde sa dožadovali Snyder Cutu.

Taktiež si zaplatili lietadlo, za ktorým na banneri vialo: Release The Snyder Cut. Deň po 2. výročí premiéry snímky sa predseda Warner Bros. Toby Emmerich rozhodol, že je načase vypočuť fanúšikov. Zavolal teda Snyderovcom a opýtal sa ich, či by do toho išli. Štúdio pôvodne chcelo vydať nedokončený zostrih bez trikov, hudby a podobne, čo ale Snyder odmietol. 

Odporúčané
Prečo sa Wanda a Vision rozprávali s divákmi ako Deadpool? Kto je v skutočnosti Agnes a čo znamenal tajomný koniec epizódy? Prečo sa Wanda a Vision rozprávali s divákmi ako Deadpool? Kto je v skutočnosti Agnes a čo znamenal tajomný koniec epizódy? 20. februára 2021, 15:30

Podľa neho by sa vďaka tomu v štúdiu cítili lepšie a mali by pokoj od hlučných fanúšikov a celého internetu, no zároveň by vydali ďalšiu zlú verziu filmu. Snyder ich presvedčil, nech mu dajú ďalších 70 miliónov dolárov na dotočenie nových scén a dokončenie všetkých efektov.

Warner Bros. mu vyhovelo a výsledok uvidíme už o mesiac na HBO Max. Snyder ale nedostane ani cent. Aby mohol so štúdiom lepšie vyjednávať a ľahšie si presadzovať svoje rozhodnutia, rozhodol sa vzdať sa výplaty. 

Domov
Zdieľať
Diskusia