Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
20. februára 2021, 15:30
Čas čítania 5:16
Dominik Vetrák

Prečo sa Wanda a Vision rozprávali s divákmi ako Deadpool? Kto je v skutočnosti Agnes a čo znamenal tajomný koniec epizódy?

FILMY A SERIÁLY WANDAVISION
Uložiť Uložené

Čo všetko sme sa dozvedeli z poslednej epizódy WandaVision?

Seriály a filmy od Marvelu sa tvoria podľa svojich komiksových predlôh, takže ak nie si veľký komiksový fanúšik a čitateľ, zrejme ti veľa vecí ujde. Rovnako ako nám. Našťastie, je tu internet.

Nejde však len o komiksové easter eggy a odkazy. V poslednej časti WandaVision sa udiali mnohé zaujímavé veci a detaily, ktoré stojí za to rozobrať. Čo sa to vlastne stalo na konci? Aké schopnosti získala Monica a čo bola tá mysteriózna kniha na konci? 

Odporúčané
Teórie o WandaVision: Prečo Pietro nebude Quicksilver a ako Wanda spôsobí zrod mutantov v celom svete Marvelu? Teórie o WandaVision: Prečo Pietro nebude Quicksilver a ako Wanda spôsobí zrod mutantov v celom svete Marvelu? 15. februára 2021, 16:33

1. Agnes je Agatha... ale kto je Agatha Harkness?

Toto odhalenie neprekvapilo asi nikoho, aj keď musíme uznať, že vizuálne sa ozaj podarilo. Ono to asi ani prekvapenie byť nemalo, keďže tvorcovia nás od začiatku seriálu už niekoľkokrát upozornili na divné správanie Agnes. Niekedy to až bilo do očí, takže každému bolo jasné, že sa za ňou skrýva oveľa viac ako milá susedka.

V minulom článku sme písali aj o tom, že jej scéna v aute s Visionom je hraná, čo sa nám aj v poslednej epizóde potvrdilo. Rozmýšľali sme aj nad tým, či je to celé pravda. To, že za všetkým stojí Agnes, nám bolo odhalené cez videomontáž, takže by za ňou mohla stáť aj Wanda, ktorá všetko zvalila podvedome na Agnes, aby ako záporáčku nemusela vnímať samú seba.

Hneď na to nám však Agnes, teraz už nazvaná Agatha, ukázala, že aj ona je čarodejnica. V posledných scénach epizódy zrejme znova získala kompletnú kontrolu nad Wandou (vo chvíli, keď jej zasvietili oči na fialovo, čo je asi farba mágie v podaní Agathy). 

WandaVision
Zdroj: Disney+

Kto je však Agatha v skutočnosti? Čarodejnica stará niekoľko tisícročí je vo svete Marvelu obávanou bytosťou, ktorá už niekoľkokrát skrížila cestu nielen Scarlet Witch (aka Wande). Dokáže sa teleportovať, ovládať ľudí, vyčarovať rôzne predmety či ilúzie. Je vysoko pravdepodobné, že nekoná úplne sama. Rozprávali sme sa o tom v každom z predošlých článkov, takže ak si o tom chceš prečítať viac, klikaj sem. 

Odporúčané
Recenzia: WandaVision Recenzia: WandaVision 7. marca 2021, 10:41

V najnovšej epizóde je minimálne zaujímavá scéna, keď niekto spoza kamery osloví Wandu. Ide o mužský hlas, takže nejde o Agátku, ako nám je ukázané neskôr. Jej niekoľkokrát spomínaný manžel môže byť buď úplne vymyslený, ale môže ísť aj o skutočného záporáka menom M...

WandaVision
Zdroj: Disney+

2. Mephisto alebo Nightmare?

Už od začiatku minisérie medzi sebou súperia dva tábory. Jeden si myslí, že za tým celým stojí záporák Mephisto, ten druhý zase, že je zas tým Nightmare. Ani jeden z nich sa ešte v Marvel Cinematic Universe neukázal, no taký Nightmare má mať údajne premiéru v Doctor Strange: In the Multiverse of Madness. A práve v tom filme má hrať dôležitú rolu aj Wanda.

Asi ťa neprekvapí, že sa nahlas špekuluje o tom, že na konci WandaVision uvidíme aj samotného Strangea v podaní Benedicta Cumberbatcha. 

Obe teórie sú veľmi pravdepodobné. Seriál už na Mephista odkazoval mnohokrát. Niekedy nenápadne, inokedy až príliš okato. Človek by si pomyslel, že príliš okaté narážky na Mephista budú znamenať, že tvorcovia len zavádzajú, no pozrime sa na Agnes/Agathu a vidíme, že to tak nemusí byť. 

WandaVision
Zdroj: Disney+


Jeden z dôvodov, prečo by to mohol byť Mephisto, ktorý sme ešte nespomínali, je fakt, že sa živí dušami a aktívne ich vyhľadáva a zotročuje. A práve s príchodom Thanosa zmizlo z existencie 50 % všetkých duší vo vesmíre, pričom sa následne behom niekoľkých sekúnd zase vrátili. Niečo také by jednoznačne upútalo Mephistovu pozornosť.

Vyskúšaj predplatné
za 2,99
a čítaj všetko bez obmedzení
Pridaj sa k predplatiteľom
alebo Odomkni článok cez SMS
Pošli SMS na 8877 s textom CLANOK 95019 a dočítaj tento článok.
Cena SMS za otvorenie článku je 3,50 € s DPH. Ako to funguje?
Dočítaj článok do konca za SMS v hodnote 3,50€. Ako to funguje?
POSLAŤ SMS
Čítaj články bez obmedzení celý mesiac - predplatné len za 1,50€ navyše v porovnaní s jedným článkom. Ako to funguje?
POSLAŤ SMS
Čítaj bez obmedzení celý mesiac. Stačí poslať SMS (za 5€). Ako to funguje?
POSLAŤ SMS

Čo sa dozvieš po odomknutí?

  • Akou superhrdinkou sa stane Monica
  • Prečo Wanda a Vision hovorili priamo na kameru v štýle Deadpoola
  • Odkazuje kniha na konci epizódy aj na Bladea?
  • Prečo si prvá potitulková scéna v seriáli uťahuje z divákov?
Domov
Zdieľať
Diskusia